Isnin, 29 Ogos 2016

Kenduri Kahwin Jempol, N9


السلام عليكم ورحمة الله

Lamanya tuan tanah ni tak update blog huhuhu. Nak kata sibuk sampai ke malam tu memang tak la kan ! hehe. tapi yg sibuknya mood tak sampai hmmm. Arini pun paksa jugak taip sebab mata dah ngatuk sangat.
  
 


Gambar kat atas ni, Oppie dengan mommy tengah tunggu kawan datang ambik nak pergi majlis kahwin dekat Jempol, Negeri Sembilan. Asalnya, nak pakaikan Oppie baju melayu time raya haritu.. tapi tak jumpa pulak mana letaknya.


Nampak tak muka excited Oppie, maklumlah 1st time dapat jalan jauh hehe.. biasa area KL je. Kami bertolak dari rumah jam 1 petang dan sampai rumah pengantin jam 4 petang selepas tolak campur darab bahagi dengan jam sekali package sesat huhuhu. Mujurlah jumpa jugak rumah pengantin. Masalahnya alamat dekat fb cuma tulis Raja Alias bukan Raja Alias 2. Kami siap singgah tanya satu warung tu mana rumah pengantin.. tapi diaorg pun tak tau sb takde tulis jalan berapa hmmm. Apapun, semuanya dah selamat.. pengantin selamat nikah dan kami pulak selamat sampai hihihi.




Alhamdulillah, masih rezeki kami untuk makan.. sb kami sampai memang tuan rumah dah siap kemas huhuhu. Kira kami org yg paling last kot. Mujur jugak sempat jumpa dengan pengantin dan sesi ambik gambar walaupun tak sempat nak sembang panjang. Time tu pengantin dah nak keluar ambik gambar outdoor pulak. Paling best, Oppie la.. siap duduk atas riba pengantin lelaki. Pengantin lelaki tu pun cat lover.. kat rumahnya ada 3 ekor anak bulus jugak. Nasib mood Oppie baik tak banyak kerenah. Dapat pulak pengantin yg super sporting habis !

 

 

Sepanjang perjalanan balik ke KL, Oppie langsung tak sedarkan diri hahahaha.. tau pun penat kan !. Sampai rumah jam 7.30 malam baru Oppie bangun. Kesian pulak hehehe. Masuk rumah, zaza bagi makan habis licin disapu bersih. Lepas tu sambung tido semula.. bangun jam 10.30 malam. Alamaknya berjaga la sampai pagi si Oppie tu huhuhu.


nOte : sape lagi nak ajak Oppie pergi jalan2 ?

 

Khamis, 5 Mei 2016

Nur Zara Arissa Berbaju Sekolah


السلام عليكم ورحمة الله

Sape rindu kak yong ? rasa dah lama zaza tak update pasal kak yong kot huhuhu. Bukan kak yong je.. blog zaza pun dah lama terabai hmmm. Mood asyik ke laut je.
 
 
Baru je dapat whats app dari adik. Ya ALLAH, rasa comey je budak kak yong ni bila berpakaian baju sekolah. Tinggi cita2 kak yong ni. Aamiin. Semoga suatu hari nanti impian kak yong nak sekolah akan sampai jua. Eh, kak yong baru umur 2 tahun la aunty !. tapi kan, ramai yg cakap kak yong umur 4 tahun hihi. Baju sekolah ni, kak yong pinjam kawan punya.. jangan tak tau, kak yong berkawan dengan org2 yg lebih tua dari kak yong hehe. Nasib la kawan kak yong pagi pinjam baju dan siap package sekali dengan kasut hehe. Tak sabar pulak kak yong nak pergi school.  
 
serupa dah macam akak pengawas pulak hehe.. tapi sempoi beg pulak minnie mouse !
alaaa.. cantik pulak akak pengawas ni bila pegang bunga. pakwe bagi ke ?
bab posing ! memang terserlah hihihi..
dah kenapa dengan akak pengawas ni ?
ni la dia kawan kak yong.. umur dia 4 tahun dan merupakan anak pengasuh nenek.


nOte : maklong tak sabar nak tengok anak buah baru.. baby Aariz !