Rabu, 26 Jun 2013

Selasa, 25 Jun 2013

GIVEAWAY: Jom Menang Hadiah By AdamFaiz


السلام عليكم ورحمة الله


1x long Neclace 2x Fridge Magnet 2x Tudung Bawal 3x Souvanirs From Sabah 3x Keychain 3x Handkerchief 1x Sarung Tisu

DUE DATE : 15/07/2013

KLIK SINI UNTUK JOIN

Happy Birthday Ayahnda [250658]


السلام عليكم ورحمة الله

Untuk Ayah terhebat di Dunia, SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN. 
Ada titip salam rindu menggebu yg selalu ingin anakmu sampaikan.
Ayah telah mendidik saya menjadi insan yg berguna hingga ke hari ini. Alhamdulillah. Pengorbanan mu tidak mampu dibalas. Kami semua mendoakan ayah panjang umur serta bahagia hingga ke akhir hayat.
LOVE U SO MUCH Ayah!!





















Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza
"Semoga Allah SWT akan membalas kamu dengan kebaikan yg banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kamu dengan balasan yg terbaik"


nOte :  walau jauh dimata, hati ini tetap merinduimu Ayah :)

Ahad, 23 Jun 2013

Indeks Pencemar Udara (IPU)


السلام عليكم ورحمة الله

Indeks Pencemar Udara (IPU) direkodkan pada jam 7 malam, 23 Jun 2013 mencatatkan 3 stesen pada tahap berbahaya, 2 stesen pada tahap sangat tidak sihat dan 14 stesen berada pada bacaan tahap tidak sihat iaitu;

3 stesen pada tahap berbahaya:
• Muar, Johor (IPU 456)
• Bukit Rambai, Melaka (IPU 432)
• Bandaraya Melaka (IPU 351)

2 stesen pada tahap sangat tidak sihat:
• Pelabuhan Klang, Selangor (IPU 216)
• Port Dickson, N.Sembilan (IPU 295)

14 stesen pada tahap tidak sihat:
• Seri Manjung, Perak (IPU 110)
• Petaling Jaya, Selangor (IPU 157)
• Banting, Selangor (IPU 139)
• Shah Alam,Selangor (IPU 135)
• Kuala Selangor, Selangor (IPU 112)
• Batu Muda, KL (IPU 147)
• Cheras, KL (IPU 135)
• Putrajaya, W.Persekutuan (IPU 140)
• Nilai, N.Sembilan (IPU 136)
• Seremban, N.Sembilan (IPU 110)
• Kemaman, Terengganu (IPU 182)
• Paka, Terengganu (IPU 121) 
• Indera Makota, Kuantan, Pahang (IPU 148)
• Balok Baru, Kuantan, Pahang (IPU 188)

Sumber: Jabatan Alam Sekitar




"Telah nyata kerosakan di darat dan di laut disebabkan perbuatan tangan manusia, supaya Allah merasakan kepada mereka sebahagian dari (akibat) perbuatan mereka agar mereka kembali (ke jalan yg benar). " Ar-Rum (30):41

nOte : Jangan lupa minum air yg banyak ye !

My First Giveaway in June 2013


السلام عليكم ورحمة الله


Klik banner untuk join 

 Hadiah bagi tempat PERTAMA :
Sehelai Tiding Bawal (Let Go)
Sehelai Shawl (Jenama sendiri)
Topup

Hadiah tempat KEDUA:
Sehelai Tudung Bawal (Let Go)
Sehelai Shawl (Jenama sendiri)

*Hadiah akan berubah/bertambah dari semasa ke semasa.


Dateline : 30 Jun 2013


Mega Giveaway by Cik Hawa


السلام عليكم ورحمة الله

Korang! Jom join Mega Giveaway by Cik Hawa yang julung-julung kali ini. Banyak hadiah lumayan dan menarik menanti anda :D


Due date : 30 June 13

Jumaat, 21 Jun 2013

Hutang Wajib Dibayar Walaupun Tidak Dituntut


السلام عليكم ورحمة الله

HUTANG  !
Sabda Rasulullah saw yang maksudnya :
"Berhati-hatilah kamu dalam berhutang, sesungguhnya hutang itu mendatangkan kerisauan di malam hari dan menyebabkan kehinaan di siang hari."
[Riwayat Al-Baihaqi]



HUTANG WAJIB DIBAYAR WALAUPUN TIDAK DITUNTUT
(Surah Al-Baqarah Ayat 283)

Walaupun Anda Akan Menjadi Miskin Dengan Membayar Hutang,
Lebih Baik Daripada Mati Dalam Hutang. 

Doa melunaskan hutang
Ya Allah, Ya Tuhanku, cukupkanlah aku dengan suatu yang halal berbanding suatu yang haram yang telah Engkau tetapkan. Dan berilah aku kekayaan dengan kelebihan daripada Engkau berbanding selain Engkau.

So, disini kita saling ingat mengingati sesama kita moga hidup dirahmati dan diberkati oleh Allah swt.


Segmen : Doodle Comel by Fizgraphic


السلام عليكم ورحمة الله

j0in klik banner

Nickname : zaza nizam
Warna Baju : #FFE87C
Warna Tudung : #82CAFF


Tag : 
http://shiemacma.blogspot.com/
http://lobaksusue.blogspot.com/

Khamis, 20 Jun 2013

"Mid Year Giveaway by Fatin Diana"


السلام عليكم ورحمة الله



klik banner untuk join

Mid Year Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponser oleh Izzat Syahir, Aina Syafiqah, AdibAeyman Aswar, Syarafana Amran, My Bawal Project, Syiera Md Saad, De Apple, Lip Secret, Dunia Shida, Easy Step 2 Shop, Syiela, Malihah, Nur Zahirah, Nur Nabila dan Aina Marsya.


Mid Year Giveaway tamat pada 20 Julai 2013, jam 10 malam.

Inai Mekah RANI cantik merah menyala


السلام عليكم ورحمة الله



cantik tak... cantik tak !!
Actualy INAI MEKAH ni anak buah en.suami bagi baru2 ni. Dan semalam dengan senang hati aku telah merasmikan pemakaian dengan sempurna. Inai tube jenama RANI memang merah tak payah tunggu berjam2 pun. Kalau nak tahu, aku memang suka pakai inai hehe.. sebab suka tengok jari merah dan kuku pun tampak cantik je. sebelum ni, aku pakai yg asli dari pokok, tumbuk guna lesung batu. (sbnya umah kG memang ada dan 1st jugak pakai tube punya). 


nOte : uols suka pakai INAI tak?

Selasa, 18 Jun 2013

#4 - Ole-Ole Koh Samui


السلام عليكم ورحمة الله


Alhamdulillah en. suami telah selamat pulang ke tanahair  malam semalam selama seminggu berada disana. Bekerja sambil makan angin wah! untung tu kan, siap package lagi hehehe. Cemburu jugak iyelah nak ikut tak dapat coz lama tu seminggu.. kadang tu 3minggu huhuhu. Dah la aku dekat opis sorg2 je.. kalau ramai staff confirm aku senyum lebar dapat ikut sekali hahahaha (sibuk je, en.suami mencari rezeki aku pulak nak suka2) apadaaa... Dengar2 citer lepas ni ke Taiwan pulak.. ngeee! Apapun syukur sangat2 en.suami diberi peluang kesana. Murah rezeki en.suami saya :)

Tadaaa!!! pergi sana mesti ada ole2..


nOte : Sesungguhnya berjauhan mengajar kita erti rindu. Betapa seksanya rindu namun, ia tetap jua manis akhirnya tatkalakita bertemu untuk menebus segalanya..


Don't forget to say Alhamdulillah, pagi yg indah.


السلام عليكم ورحمة الله

'Orang yg memulakan Salam adalah terlepas daripada sifat sombong dan takabur' (HR. Bayhaqi) 


Don't forget to say Alhamdulillah, pagi yg indah. Langit tampak cerah berwarna biru, telah siap menyambut datangnya mentari yg masih lagi terbit dari Timur. Subhanallah!. Semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah SWT. Mulakan hari yg baik dengan perkara yg baik.


nOte : en. suami selamat sampai malam tadi. 

Isnin, 17 Jun 2013

Segmen Topup By Emas Putih Part #3


السلام عليكم ورحمة الله

As-Salam


Segmen Topup by Emas Putih Part #3
Klik banner di atas kalau nak join.

Ada 40 x Topup RM5 untuk dimenangi !!
Tarikh tamat : 23 Jun 2013


Ahad, 16 Jun 2013

Segmen Menang Topup by Fizgraphic


السلام عليكم ورحمة الله



[klik banner untuk join]


Segmen: Follow & Blogshopping Bubblynotes.Com


السلام عليكم ورحمة الله


Tetiba kan? Angin kus2 melanda dan terajin pulak nak buat segmen... wakakakaka...rasanya dah lama dah x organize segmen simple kat Bubblynotes... So, here I come...

This segmen dibuat bagi memudahkan saya a.k.a Cik Puan Bubbly untuk follow dan bloghopping semua blog peserta segmen ini. Dalam masa yang sama, nak bagi ruang dan peluang pada semua blogger untuk turut follow, bloghopping dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra giteww...he he he...

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblnotes.Com bermula dari hari ini, 15/6/2013, jam 11.30 pagi SEHINGGA 22/6/2013, jam 11.30 pagi... Aci tak? *_^... Hopefully segmen ni dapat sambutan dari uols macam segmen2 yang lepas dan semua blogger dijemput join...Pada yang rajin datang, rajin komen, silent reader, stalkers...ahaks... stalkers pun boleh... x ada masalah... masa untuk anda menonjolkan diri... ekekekekeke...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. Follow blog bubblynotes.com.
2. Buat entri bertajuk Segmen: Folow & Bloghopping Bubblynotes.Com.
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ni, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL+C secara serentak.

Kemudian, pastekan ker ruangan HTML uols seperti di bawah ni...


4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini.

Pemilihan Pemenang:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2. URL Blog pemenang akan diletakkan di sidebar bubblynotes untuk tempoh sebulan bermula dari 23/6/2013 sehingga 23/7/2013.

So, kalau2 sudi tu, silalah support dan juga join... *_^... Selamat Bersegmen & Ber-Bloghopping!

Ayah, Jasamu Tak Terbalas Dunia Akhirat. Selamat Hari Bapa !


السلام عليكم ورحمة الله

Selamat Hari Bapa kepada semua bapa2 di dunia..
Dedicated t0 ayahnda handsome man, En. Abdullah Abd Ghani and Mertua En. Rahana Hj. Shaari. Bertuah badan mempunyai 2 0rg ayah. :) Sem0ga ayah, dipanjangkan umur dan sentiasa di limpahi rezekiNya.



Ayah, terima kasih segalanya.. terlalu banyak perng0rbanan ayah! terlalu manis untukku rungkai satu persatu. Diriku sangat2 bertuah memiliki se0rang ayah. Kami adik beradik terlalu sayangkan AYAH dan juga MAK. Sehingga hari ni, kami tak akan lupakan jasa ayah yg penuh dengan kasih sayang mendidik kami ilmu dunia dan akhirat.


"Ya Allah, Ampunilah bagiku segala dosaku dan juga dosa ke dua ibu bapa ku dan kasihanilah mereka sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil". 


nOte : kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah berkorban nyawa. 


Sabtu, 15 Jun 2013

Bapak segala PEMALAS !.


السلام عليكم ورحمة الله



Pernah terserempak tak 0rg macam ni? hahahaha..
bapak segala PEMALAS !. K0rang jangan tiru aksi ni pulak ye..
Iye pun kalau dah malas sangat nak turun kereta tu, apa salahnya mintak t0l0ng pekerja isikan!
ini tidak.. buat kerja GILA :(

Khamis, 13 Jun 2013

Suprise & Awesome Giveaway by SN


السلام عليكم ورحمة الله
                                                                         
MEGA GIVEAWAY 
" SUPRISE & AWESOME GIVEAWAY BY SN " 


CLICK BANNER !


PRIZES :
 Peplum Lace Kurung, Jubah Dress, CTAC bag, Tudung/shawl ,Baucer discount, top up
cash, button bagde, Sabun GLuta 3 layer, jam moustache, anak tudung bawal berwarna
keychain felt craft, brooch felt,  shiseido black mask, broochquilling bookmark, Dress Labuh,
 Blouse, keychain Domokun, etude house styling eyeliner & tomatox, Gift dari Utara ,
1 unit mug PUTIH bercetak BERNILai RM27 (Sem)/RM32 (sbh/srwk), bookmark , coklat oreo


SAYA TAG : 


Takziah dan sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah


السلام عليكم ورحمة الله

Salam Takziah dan sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah kpd Arwah Emran (X Opismate) yg telah meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya petang semalam. Semoga Allah cucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yg beriman. Aamiin.


 
nOte : sempat aku menziarahi arwah di HKL. 

Selasa, 11 Jun 2013

sahabat, aku tetap merindui kamu semua!.


السلام عليكم ورحمة الله

En3 ni khas untuk mereka semua !
Wanie, Mariatie, Norishan, Syida, Subiyana, Kak Sha, Kak Tie, Kak Wahida, Jah, Masni, Yaya, Kak Noor, Elly, Na, Elly, Suriati, Kak Na, Kak Yah, Kak Cah, Nuru, Kak Zah, Murni, Nona.
mereka semua ni sahabat aku ketika bekerja di sini (LEMSB) 6 tahun lepas. Syukur, semuanya baik2 dan yg penting mereka tak kedekut ilmu bila diperlukan. 

Walaupun kita berjauhan sahabat, aku tetap merindui kamu semua!.












Mungkin ada juga wajah yg tak ada disini.  Harap maafkan..  yg penting kenangan bersama korang semua masih segar dalam memori ini. Terdetik jugak ingin membuat reunion kembali.

Tapi itulah, masing2 sibuk dgn haluan masing2 dgn anak suami kan! In Shaa Allah, di panjangkan umur dan dimurah kan rezeki kita akan berjumpa.


nOte : entah tiba2 rindu dekat korang! ;) 


Ahad, 9 Jun 2013

Al-Fatihah kepada Seniwati Latifah Omar


السلام عليكم ورحمة الله

Kita kehilangan sebutir lagi permata yang pernah bersinar suatu ketika dahulu. Sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Seniwati Latifah Omar yang kembali ke Rahmatullah jam 6:30 petang tadi.















OMG First Giveaway By Qaisyara Raihana


 السلام عليكم ورحمة الله

Ngeee!! aku di TAG lagi..
okey, diberi pilihan so aku akan pilih maxi dress or tudung bawal coz kalau pilih seluar ni maklumlah aku special sikit hahahaha.. bukan pe takut tak muat ! muahahahaha
btw tahniah utk moms & upcoming besday abah qaisyara..!


Tarikh Tutup : 12 July 2o13 sempena birthday abah yg ke 53


Simple Giveaway #2


 السلام عليكم ورحمة الله




^nak join klik banner ini^


Giveaway tamat pada 1o jun 2o13, pukul 11:59 malam