Jumaat, 29 Jun 2012

Rindu Kembali Mekar

 Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. pagi jumaat yg penuh nyaman..Syukur sangat-sangat..:)
Pagi-pagi lagi aku dah tersenyum kambinggg!! hahaha tpi bukan kambing tau! cuma perumpamaanya je..mana tidaknya, arini pergi keja en.asben yg hantar... Hohohoho!! malam tadi dia baru je balik dari ostation kat Terengganu.. itu yang heppy sangat-sangat.. terubat rindu..ewah..ewah!!..

Big BOS belum sampai lagi ni..
Tapi tak semestinya aku curi tulang tau!.. 
kena la pandai-pandai cari keje yg patut..
Sambil-sambil tu...aku taip ler en3 kat blog ni hah!
sempat lagi!..:p

Awak?? Eesok cuti awak pegi mana?Hmmm..aku mybe pengikut setia en.asben..kuikuikui..baru je balik dari Ganu.. esok dah ada meeting pulak..Mengalahkan Perdana Menteri kan? Alaaa... meeting pasal SUKMA je kat Shah Alam..

Ahad tak ada pegi memana mybe lepaking kat rumah je.spendtime dengan en.asben pulak ye! :p
 
 nOte : rindu kembali mekar.. :)



Khamis, 28 Jun 2012

Happy Birthday Ayahnda [250612]


السلام عليكم ورحمة الله



SELAMAT HARI LAHIR buat ayahnda Encik Abdullah bin Abdul Ghani. Merupakan insan yg bermakna dalam hidup zaza dan adik2 yg lain. Semoga ayah dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik. Terlalu banyak perngorbanan ayah buat kami adik beradik. Ayah juga bertanggungjawab memenuhi urusan kewangan family serta memberi kami pendidikan yg sempurna dan nasihat berguna.
 
Terima kasih ayah !
Anak2 ayah semua sayangkan ayah.




Rabu, 27 Jun 2012

munge dah kembang bila kami bersama~

 Assalamualaikum...

Pagi Rabu!!..
Sekejap ye korang!..aku nak sapu sesawang kat blog aku ni hah.. rasa baru seminggu je tinggal dah ada habuk bagai.. hehehe, maklum ler aku kan baru je bercuti panjang...panjang ler sangat kan? aku cuti bukan pergi honeymoon ye! alaa balik kampung je... itu pun aku rasa tak cukup panjang huhuhu...

Aku sampai kampung jam 4 pagi Khamis.. Tup..tup.. jam 10mlm aku naik lagi bas hah! ke mana pulak tu? kuikuikui.. aku mengikut rombongan Cik Kiah ke Rantau Panjang, Kelantan. hahahah... sape yg tak mau kan! perbelanjaan semua di tanggung Sendirian Berhad oleh mak aku.. kehkehkeh.. memang seronok, rasa macam zaman sekolah dulu-dulu.

Kami sampai pagi Subuh, singgah masjid untuk mandi bagai serta solat dulu, lepas siap baru  kami bersiar-siar ke pasar pagi dan sarapan dulu yg patut.. Aku tak ada beli apa pun, cuma nengok-negok coz gaji lom kuar lagi! wawawawawa.. seyesss sedeyyy tau! ambik kau nak pergi sangat.

Jam 8 pagi baru bertolak ke Rantau Panjang, masing-masing bawak haluan sendiri..aku ngan mak adik-adik serta makcik aku, cam biasa ler godek sana godek sini beli apa yg patut. Alhamdulillah, setelah penat lelah kami berjuang untuk mendapatkan barang idaman memasing! kami berhenti rehat dan makan tengahari pulak.

Hmmm! kat Rantau Panjang ni, tak berubah macam dulu jugak makin bertambah ramai adalah... setelah kenyang.. apap lagi, tak reti-reti nak angkut barang simpan dalam bas! hehehe. Mak aku bukan beli banyak barang pun, alaa simpan kat celah-celah kaki je kuikui.. Yg bestnya kitaorg duduk di pelusuk dapur nun! paling belakang sekali...hahahahah

Setelah satu hari berada di Negeri Cik Siti Wan Kembang, jam 9 malam baru sampai rumah..:) lepas tu bergegas pulak ke dapur masak itu ini untuk makan malam kami sekeluarga. Dan yg paling heppy.. en.asben ada sekali.ngeee!!

Ahad malam, baru aku bertolak balik ke KL. Penat lelah semua ada dan yg penting! aku heppy sangat-sangat dapat luangkan masa dengan family.. miss u so much!..

  nOte : bab bergambar ni.. serah je kat aku! hahahaha

 

Rabu, 20 Jun 2012

Hati Munge-Munge~

Assalamualaikum....

 Hati dah munge-munge.. ngeeee tak sabar!
malam ni aku dah nak balik kg..
ambik cuti 2 hari..sib baik ler bos besar approve..
legaa hati...


En.asben akan menyusur kemudian sebabnya.. sekarang ni, en.asben berada di Bukit Jalil (Institut Sukan Negara) sehingga esok 21 june 2012, sempena Pertandingan Persahabatan Silat antara Malaysia dan Indonesia. Dan kepada en.asben tu.. jaga diri dan jugak keje bebaik tau!.. miss u..:)

Tak ketinggalan kpd atlit Malaysia..harap uols buat yg terbaik..
jaga nama baik malaysia..hehehe


 nOte : Untung Atlit, dengar cite makan korang dah macam kat HOTEL!..

#10 - Wordless Wednesday

 Assalamualaikum..


 nOte : macam-macam ragam!!..

Isnin, 18 Jun 2012

Dedikasi buat Ayah~

 Assalamualaikum.

Bismillahirahmanirahim..Alangkah indahnya jika aku dapat menjadi seorang anak yg dapat membalas jasa ibu bapa, menjaga dan menyayanginya seperti mana dia memebesarkan aku.. dan yg paling penting aku ingin membuatnya tersenyum setiap hari dan bukannya kesedihan..

 
Selamat Hari Bapa..Ayah!!
Setiap nama seseoarang..dikuatkan dengan nama bapa dibelakangya, termasuk ler nama aku.. Rosliza Bte Abdullah. Tak caye! tgok ic korang..hehehe

Ayah, anak-anak ayah semua sayangkan ayah!. Moga tuhan memberi ayah kekuatan dan kesihatan yg baik dan semoga diberi ruang masa untuk kita semua mengecapi saat keakraban walaupun memasing berjauhan darimu ayah.. Ayah tetap ayah kami yg paling Kacak sungguhpun usia dah masuk 50an dan paling Macho bila ayah tersenyum manis..

  nOte : ikhlas dari kami along | angah | ateh | adik..
  

Jumaat, 15 Jun 2012

Senyuman yang IKHLAS

Assalamualaikum..
  
♥ Sesunguhnya jumaat adalah penghulu segala hari. Mulakan hari kita dengan senyuman. Senyuman yang IKHLAS memberikan kebahagian dan bergembiralah dengan hidup kamu ye!!..


  heheheh...walaupun gambo dah basi..
nak publish jugak!!.. ngeee~

  

Khamis, 14 Jun 2012

Baru Nak Belajar~

 Assalamualaikum..

Dah tengahari rupanye ye.. patut ler pewot bunyi semacam je.. kuikui.. Alhamdulillah..keje opis dah bereh.. keje mengEDIT pun baru je bereh..ngee~ tapi keje edit aku xde la sehebat diluar sana tu!.. alaaa... edit2 biasa je..



Itu pun permintaan my sahabat.. dia kata, tak nak nampak makcik kat belakang tu..hikhikhik.. ada-ada je la dia ni.. tapi kan! memang nampak tak berapa nak comey kan..kan? ngee~

nOte : harap dia suka!..

Rabu, 13 Jun 2012

#9 - Wordless Wednesday

 Assalamualaikum..

Pagi ni Rabu tak berapa nak ada kata.... :(



nOte : besar lagi sinki tu...


Selasa, 12 Jun 2012

RINTIHAN..

 Assalamualaikum..


Alhamdulillah...aku dalam pandanganMU ya ALLAH...



Khamis, 7 Jun 2012

Sembuhkan Dia..

Assalamualaikum

Terdetik pulak nak share gambo sahabat aku eksiden seminggu yg lalu. Memang teruk apatah lagi terkena bahagian mata..auw! sakit tak dapat dibayangkan.. ^_____^



Ya Allah, kuatkanlah iman sahabatku Azura dalam menuruti dugaan-Mu ini. Sembuhkanlah dia Ya Allah.. Tiada sembuhan melainkan sembuhan dari-Mu jua, Amin Ya Allah.. Amin Ya Rabbal Alamin.


Buat sahabat semua..
marilah sama2 kita doakan agar dia diberikan kesihatan yg baik..amin..

nOte : berdoa dan berdoa kpdNya~

Rabu, 6 Jun 2012

Ombak Pizza

 Assalamualaikum..

Nak publish pasal makan..ok kan?.. tgari tadi aku dapat makan free..PIZZA! Syukur di atas rezeki yg dilimpahi oleh NYA. Terima kasih kpd biG boS Gafis, sudi pelawa aku makan sekali walaupun aku bukan staff beliau.. hehe muka tak tau malu!..

Sebelum makan, kitaorg posing gediksss dulu..hik2 

  kat laluan pun jadi la..



amboi...sempat lagi ye! pantang kat mana camera zoom..

boss gafis berbaju putih bersihh..:)

ambik2..jangan malu2 jangan segan2.. nanti rugi wooo!!

gambo pompuan kat dalam ni..adalah org branch putrajaya.. diaorg pun ada sama masa ni..

Shiema yg heppy gud lucky!.. ambik makanan pun leh tersenyum..

cam biasa la, nak ambik tu kena kira dulu.. kan org lain tak dapat makan kuang..kuang..


erkkk...alhamdulillah..kenyang pewot kami semua..
thanks sekali lagi pada big boss!

nOte : tersangat kenyang!..

Isnin, 4 Jun 2012

4 tahun sudahhh~

Assalamualaikum..

1st..aku nak ucap berbanyak2 terima kasih buat en.asben, family dan juga teman2 seperjuangan dan syukur alhamdulillah kerana memberi aku sokongan yg teramat.. Semua org ada sejarah tersendiri, aku tak terkecuali sama sekali..tarikh 02.06.12 merupakan genap usia kerjaya aku di perantauan kota selama 4 tahun sudahh.. Macam2 kenangan manis dan pahit yg aku tempuhi ketika disini.. 

Dalam kepala otak aku, tak pernah terfikir langsung akan bekerja dan menetap disini sehinggalah ke hari ini.. Takdir membuatkan aku berada disini selepas bermulanya episod perkahwinan aku dgn en.asben.

"Terima kasih sebab sudi ambik saya bekerja bos!"
Ucapan yg tak terhingga pada my boss! 

Dan banyak pengalaman yg telah aku timba serta pelajari.. jika aku luahkan perasaan yg mebuak2..mungkin boleh dijadikan sebuah novel terlaris dipasaran..hehehe (banyak la ko novel).

Hahahahaha...padan muka ko zaza! kena marah dgn bos.. 
Bagi aku, sesiapapun pasti tak akan lari dari membuat kesilapan kan ??.. termasuk ler diri aku!.. Tapi aku redha dgn semua yg berlaku coz dari kesilapan lah  kita  akan  memperbaiki diri dan akan membuat yg terbaik..  :)

Insyallah, korang semua doakan aku supaya terus berjaya dlm kerjaya aku dan diberi sentiasa kesihatan supaya dapat meneruskan hidup mencari sesuap nasi utk  my family tercinta.


nOte :  sayang geng opis!~

Jumaat, 1 Jun 2012

Asna Farah 31.05.12

Assalamualaikum..

Sedeyyyyy! bila org yg kita rapat..makan sama2..borak sama2..tup..tup..tup... dia dah berhenti kerja...
Baru aku nak mesra alam lebih2 dgn bdak ni..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
nama dia FARAH .. ala bdak comey ni..
 310512 dia last kat opis....(dia ni..berjiran opis aku)

Tapi tak apa..nasib  menyebelahi aku sb..fb kan ada! sekarang zaman dah serba canggih!..hehe.. kalau dia de terbaca...aku nak bagi tau.. aku selesa berkawan dgn dia.. aku nak mintak maaf banyak2 kalau ada salah & silap selama berkawan.. Dannnnn yg paling penting!..bila nak makan nasi minyak.. jangan lupa jemput ye cik FARAH~


video

nOte : Video ni aku buat khas utk diaaaa~

 

aku dan Embun

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua.. even jumaat adalah hari yg  paling sibuk dgn keje..tapi, kite kena tetap ceria!! dan semoga hari ini menjadi hari yg terbaik buat semua.. :)

Yeahhh!! arini diam2 dh masuk bulan Jun iaitu pertengahan tahun 2012 ~
sekejap je masa berlalu kan..

 

en3 pertama utk bln ni..aku dan Embun..
tajuk bukan main suspen je!...kuikui
korg mesti igt Embun tu sape ye! hehe

Embun tu....nama kucen la.. ngee~
korg..korg suka kucen tak??

mesti korg ingat ni kucen aku kan?.. ohhh! tidak sama sekali...
kucen ni mak mertua aku yg punya la!...
kucen ni siap dh beranak pinak tau!..gebu2 anak dia...

masa aku nk pi keje..kucen ni berlegar2  kat kaki aku..manja la sgt!
mesti mintak aku dukung la tu!..
itu pasal aku siap dgn helemet sekali kat kepala...hahaha
 
 nOte : nti kita sambung lgi erk..de kje nk buat ni...