Rabu, 17 Februari 2016

#41 Wordless Wednesday [COMPANY TRIP]


السلام عليكم ورحمة الله


Doakan semoga kita selamat sampai ke destinasi ye!..


Jumaat, 12 Februari 2016

Rezeki Dari Laut


السلام عليكم ورحمة الله

Kejadian di Pantai Dungun, Terengganu. 

Moga di lindungi kalian semua. Alhamdulillah, bersyukur dengan rezeki yg ALLAH limpahkan buat hambanya. Rezeki yg tidak disangka2 ALLAH turunkan pada kita. Pada masa yg sama, kita mesti beringat dan berhati2. Jangan terlalu taksub mengutip kerang sampaikan anak2 kecil dibiarkan. Dah macam PESTA KERANG pulak, hehehe.

kredit gambar : fb


 nOte : Takziah buat keluarga arwah (form5) yg mati lemas ketika org ramai sedang mengutip kerang.


Khamis, 11 Februari 2016

HAPPY BIRTHDAY Nur Zara Arissa Mohd Hadar !


السلام عليكم ورحمة الله


HAPPY BIRTHDAY NUR ZARA ARISSA MOHD HADAR !
Alhamdulillah, usia kaklong genap 2 tahun pada 03 hb januari 2016. Sebulan sudah hehehe.. baru maklong sibuk nak update kat blog. Maklong & Ayahlong doakan, semoga kaklong menjadi anak yg solehah buat mama dan papa. Kami sayang kaklong dunia dan akhirat. Muaaah !.


Sibuk nak buat peace! jadinya rock! muahahaha. Happy pulak tengok budak kecik sorg ni. Iyelah kan, masa 1st birthday kecik lagi dan tak berapa nak pandai sangat.
Serius betul muka kaklong bercampur excited ! hehe. Gigih nak potong kek. Princes katakan, mestilah kena duduk atas kerusi khas lagi hihi.
ini la family bahagia kaklong bersama papa and mama tersayang!. baby dalam perut pun meraikan sama.
Opss ! perasan tak ? kaklong dah tukar baju.. habis sisa kek melekat kat baju. Itu yg mama tukar. Masa ni kaklong excited buka hadiah dari kawan2 serta family terdekat hihihi.
Amboi, dapat hadiah ni, terus naik. Hadiah dari ayahlong tersayang. Org lain nak naik pun kaklong tak bagi huhuhu. Kedekut betul la kaklong ni.. yg kelakarnya siap bawak lari pegi dapur muahahaha.
Alhamdulillah, rezeki kaklong. Nanti mama tak payah nak tambah beg dgn baju sb dah banyak koleksi hehe.

Untuk kawan2 yg datang.. jangan risau! kaklong dah pek siap2 hehe.
Decoration simple dari mama special untuk anak kesayangan.

nOte : banyak lagi story yg tertangguh huhuhu..



Isnin, 1 Februari 2016

"MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK"


السلام عليكم ورحمة الله


"MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnianya, akhirnya Mega giveaway ini berjaya dilancarkan. Terima kasih kepada 21 sponsor yang sering memberi kerjasama yang baik. Dengan lafaz "Bismilah" cik akak membuka tirai "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK ".

klik banner - join
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog, Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page Facebook - Rujuk Entri SINI (syarat Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page FB hanya kepada peserta yang memiliki mana-mana akaun yang dinyatakan seperti di atas).
  • Letak link blog ini dalam senarai bloglist anda - [ Cik Akak ] [ Eyja ] & [ Pn. Wawa ] - **syarat ini wajib kepada semua peserta sepanjang tempoh Mega Giveaway ini berlangsung.
  • Buat entri bertajuk "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini
  • Giveaway berlangsung 01.02.2016 - 26.02.2016
  • Giveaway tamat 26.02.2016 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG & PENGUMUMAN PEMENANG PADA 29.02.2016.