Ahad, 13 Julai 2014

Ada Tetamu Berkampung My Rumah


السلام عليكم ورحمة الله

Alhamdulillah, Iftar hari ke 14 kami berbuka dengan menu...



Horny Beef Soup yg istimewa dari incik asben. Amboii sakan erk nama menu asben zaza bagi hehehe.. Kalau nak tahu, asben zaza memang rajin ke dapur itupun bila mood dia free hahahaa. Apapun Zaza bersyukur dan berterima kasih. 

Kami bukan berbuka bertiga je tau! [ehhh bertiga? siapa lagi sorg?] hehe lupa pulak nak bagitau sorg lagi tu Boy anak angkat kami. Sejak2 ni Boy dah pandai request nak makan itu ini.. terharu pun ada, iyelah.. bila kita masak apa yg dia nak makan kemain semangat. Zaza pun heppy je tengok. 

Oh ye.. lupa pulak, family Arissa pun join sekali berkampung kat rumah. Tapi 2 hari je coz papa Arissa [adik ipar] ada hal kat sini. Zaza heppy lagi bila anak buah menziarahi Mak Long dengan Pak long dia ni. Geram je bila tengok pipi Arissa macam nak kena cubit je..

Arissa sekarang dah masuk 6 bulan.. sekejap je rasa. Emosi pun berubah2 hahaha.. Mak Long nak dukung meraung macam jumpa anak tikus hihihi.. Maklumlah berjauhan, jumpa Mak Long dengan Pak Long pon time kat kg je.. mana nak mesra alam kan!. Tapi bila dia senyum sampai telinga tu lah yg buat kita sakit hati.. rasa nak tampor je pipi gebu dia ngeeee!!.. [suka ati aku je nak tampo ank org hihi] :p


Haahh tengok tu sekejap je meraung malalak dia.. kemain seronok diaorg lepak sambil layan phone. Gedik pun ada Arissa sorg ni dah pandai main2 dengan Pak Long dia.. nanti rindu la Mak Long dengan Pak Long bila Arrisa balik huhuhu.


nOte : aktiviti petang tadi sempat bawak Arissa ke Maydin je pun :) #PrayforGAZA

2 ulasan:

  1. specialnya menu tu zaza.
    anak angkat .. wah meriah la rumah zaza suami isteri

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihihih sekali sekala msak special... itu ler, mmg meriah bila ada rmai org :)

      Padam