Khamis, 15 November 2012

:.. Salam Muharam Semua ..:

السلام عليكم ورحمة الله

Ramai kawan2 opis yg ambik cuti tambahan direct seminggu sempena Deepavali dan Awal Muharam. Wahhh best betul korang ehh, selamat bercuti ye!!. #Bila datang kerja ramai yg cuti adalah terbest, tetiba rasa opis ni aku yg punya, lalalala#

Dan lagi best! bila en.suami selamat pulang dari outstation.. :) 
tengok gambar bawah! ada muka riang tak? hahaha! Plan asal ingat memang nak ambil cuti direct juga (nak balik kg katakan hehe).. tapi disebabkan aku dan en.suami ada tanggungjawab besar di Uitm Puncak Alam. so, semua plan cancel... huhu. Tinggal 3hari lagi game silat untuk karisma. memang xsabar rasanya nak tengok player2 dari skuad kami berjuang demi mendapatkan pingat emas!. Insyallah.. semoga semua berjalan dgn lancar. amin.

Sedar xsedar esok 1 Muharam 1434H jatuh pada 15 November 2012 (Khamis), mari kita bersama2 membaca kedua2 doa akhir tahun dan doa awal tahun supaya kita dilindungi daripada tipu daya syaitan dan mendapat keampunan Allah SWT, Insya Allah. 

Doa Akhir Tahun


Maksudnya:

"Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Segala pujian bagi Allah Tuhan semesta alam. Selawat dan salam kepada junjungan Rasul dan kepada keluarganya dan para sahabat sekalian.

Ya Allah, apa yang telah kami lakukan sepanjang tahun ini dari apa yang Engkau larang kami daripadanya, maka tidak sempat kami bertaubat darinya dan Engkau tidak meredhainya dan tidak Engkau melupainya dan Engkau berlemah lembut kepada kami walaupun Engkau memberi peluang supaya kamu bertaubat setelah kami melakukan maksiat kepada Engkau, maka sesungguhnya kamu memohon keampunan Engkau, maka ampunilah kami.

Apa yg kami lakukan padanya dari apa yang Engkau redhainya dan Engkau telah menjanjikan kami ganjaran pahala keatasnya, maka kami memohon akan Dikau wahai Tuhan Yang Maha Mulia yang mempunyai kebesaran dan kemuliaan semoga Engkau menerima kami dan janganlah Engkau memutuskan harapan kami dari kurnia Engkau wahai Tuhan Yang Mulia.

Moga-moga Allah S.W.T mencucuri rahmat dan sejahtera kepada junjungan kami Nabi Muhammad, ahli keluarga dan sahabat-sahabat sekalian. Segala pujian bagi Allah, Tuhan sekalian alam."

Doa Awal Tahun


Maksudnya:

"Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Segala pujian bagi Allah Tuhan semesta alam. Selawat dan salam kepada junjungan Rasul dan kepada keluarganya dan para sahabat sekalian.

Ya Allah, Engkaulah Yang Kekal, Qadim lagi azali dan di atas kelebihan Engkau Yang Besar dan kemurahan-Mu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang sesungguhnya telah mendatangi kami, kami memohon kepada Engkau  pemeliharaan padanya daripada syaitan yang direjam, pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan kami memohon pertolongan dari nafsu yang banyak mendorong kepada kejahatan dan kami memohon kepada-Mu untuk melakukan sebarang pekerjaan yang boleh mendekatkan diri kami kepada-Mu.

Ya Allah, Tuhan merubah segala keadaan, ubahlah keadaan kami kepada sebaik-baik keadaan dengan kekuasaan dan kurnian-Mu wahai Tuhan Yang Pengasih lagi Maha Penyayang.

Moga-moga Allah S.W.T mencucuri rahmat dan sejahtera kepada junjungan kami Nabi Muhammad, ahli keluarga dan sahabat-sahabat sekalian. Segala puji Allah, Tuhan sekalian alam. Semoga Allah menerima doa kita semua."


 nOte : selamat bercuti semua!! heppy always.. :)


2 ulasan: