Khamis, 28 Januari 2016

Kenapa Darah Ni?


السلام عليكم ورحمة الله




Dah kenapa pulak tunjuk gambar darah ni ?
 
Balik keje semalam, singgah rumah dulu lepas tu mandi baru keluar balik hehe. Sebenarnya keluar nak cari susu dan ubat sakit mata untuk oppie (anak bulus). Dalam bas, tanpa sedar tiba2 keluar darah dari hidung. Erk! panik jugak la sekejap sebab cari tisu dalam handbag takde. Mujur la ada seketul.. itu pun tisu yg dah guna huhu. Nasib time tu org tak ramai mana dalam bas. Kalau tak, malu zaza. 
 
Syukur Alhamdulillah, darah keluar cuma sekejap je.. sambil zaza picit lembut bahagian hidung. Zaza pun tak tahu macam mana boleh jadi, maybe sebab cuaca panas sangat kot! dan kadang tu hujan tak menentu. Sejak cuaca panas ni, zaza memang selalu amalkan minum air banyak.. tapi takde la sampai tahap 3 liter lagi hehe.
 
Punca dan Tips Hidung Berdarah klik sini.
 
 
nOte : rasa dah 5 minggu asyik wordless Wednesday je kan, hehe mood kita kelaut la.



4 ulasan:

  1. a'aa sbb pns tu
    sy dlu memula jd msa ssklh rendah
    tgh main kat dpn rumah, kbtulan masa tu mak buat knduri tiba tiba hidung bdarah.

    mmg panik. sepupu siap kata buah pinang jatuh timpa kepala la. sampai pergi spital la sbb non stop. risau kan. doktor ckp klu jd lg kena operte huahua. sampai sudah x pergi spital dah.

    lps kjadian tu kerap juga jadi sampai la dh kwin. nk nk kalau pns sangat. selalu ciksu sumbat daun sireh je. kadang letak/ usap ais btu yg dibalut dgn kain kt dahi.

    alhamdulillah, dh lama dh stop ni..
    kdng tgn tersentuh hiduung dgn kuat pon tetiba leh darah. tup tup rasa ada bnda ngalir keluar..

    jaga diri ye zaza.. lama x singgah sini

    BalasPadam