Selasa, 14 Jun 2011

Demam Denggi!!

Assalamualaikum..

Alhamdulillah...hari ni bru masuk opis selepas 4hari MC..
aku kena demam denggi!!

pagi jumaat last week (03 Jun 11)
terbaring lesu...bru smpi ke-kg.. aku mula tak sedap badan...
rase nak demam demam...sejuk dan terbaring atas tilam

esoknye Sabtu,
pagi2 still rasa lesu lgi...igt demam biasa jerk..so telan panadol..
tpi selera makan langsung xde...cuma minum air.

Ahad pagi:
Memang xboleh nak duduk mcm org lain..masih terbaring jugak..
org lain  duk makan..kita cuma tgok jerk...lapar tu memang la lapar..
tpi selera nak makan tu xde..adoiii
igt nak pegi klinik..tpi bila dah telan panadol..badan rasa ok ckit..
so beli tiket utk balik ke KL

Isnin dlm bas otw blik KL..
blik sorg sb my hubby o/s dari trg terus ke melaka
badan still lemah lgi....
dan syukur sgt2 bila dan smpi umah...
terus hempas badan atas katil...tido letih sgt2..
malam pegi klinik...doktor ckp......
suhu badan awk 38
doktor ambik darah...dan bagi inject...
takut saspect denggi...

Selasa at Hospital Serdang :
dihantar oleh eddy&ecah..
pukul 3 pgi bru dpt jumpa doktor..
doktor ckp awak kena denggi!!dan terus kena tahan msuk air...

Rabu pagi :
dalam kul 8 lebih la..
baru boleh kuar...
doktor bgi MC 3hari..

Khamis pagi:
kul 7 pgi terpacat depan klinik  utk chekup lgi..
ambik darah itu ini....
dalam kul 12 lebih terus di hantar oleh ambulans ke Hospital Universiti PJ.
kena masuk air lagi...
nasib baik abg soib ada temankan sekejap..
petang dlm kul 5 dah boleh kuar...abg zul pulak yg tolong hantarkan balik umah..
memang memenatkan....kuar masuk hospital

Jumaat...
 Still kena chekup lagi...tpi darah dah ok..
demam pon ok...
selera makan pon ok..hehehe

Sabtu...
 pegi lagi hospital..bersama adik aku (angah).. coz my hubby lum blik lgi
ambik darah lagi cam biasa....

Ahad :
rehat kat umah..xde sebarang temujanji..

Isnin pagi:
Kena checkup lgi..ambik darah...
rmai org xpayah nak ckp la....sabar je lah..
kesian my hubby..nunggu smpi lebam..tertido lgi dia..hahahaha

so...Selasa   (21hb Jun 11)
kena pegi lagi jumpa doktor..nak tau camne keputusan seterusnya..
mudahan2..aku bebas dari segala penyakit..amin.

nOte: thanks yg tolong aku semasa dlm sakit tempoh hari!.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan