Selasa, 8 Januari 2013

SEGMEN : SAYA BLOGGER DARI NEGERI..

السلام عليكم ورحمة الله

Bosan xtau nak buat apa daa!! keje semua dh siap.
So aku nak join apit punya segemen sb tarikh tutup tiada dan sentiasa berjalan hehe..


Saya Blogger Negeri.........of coz la 'Terengganu Darul Iman'. :)

Tahun baru 2013 ni kan, Tahun Melawat Terengganu. wah! bangga kejap..hihihi
Kalau nak tau banyak tempat2 menarik dan khzanah yg boleh korang tengok, korang datang sendiri Terengganu tau!  antaranya:-

Pulau Rendang
Cakap pasal Pulau Redang ni, subhanallah. cantik sangat!! tak terkata dek mulut ni nak menggambarkan betapa indahnya..memang sangat2 teruja la kan... tak percaya! try korang pergi. Yg nak 'honeymoon' pun terbaikkk!!..





Pantai Batu Buruk
Beli layang2 ketika singgah di Pantai Batu Buruk.. memang seronok dengan angin bertiup sepoi2 bahasa dan udara yg nyaman.






Air Terjun Sekayu
"Sekayu comei zamang-berzamang" hehehee.. merupakan lagu 'Blues Terengganu Kite' yg dinyanyikan oleh kumpulan Iklim. Menggambarkan keutuhan ari terjun seolah2 tidak luntur oleh arus masa.








Pasar Payang
Kalau tak pergi pasar payang tu, maka tak lengkaplah org kata! kat pasar payang baju batik yg dah siap dan sutera pun memang banyak.. cuma stanby duit je hihihi..





Masjid Kristal
Keunikan Masjid Kristal merupakan sebuah masjid yg menjadi mercu tanda baru bagi Kuala Terengganu.



























Keropok Lekor
Bagi aku anak jati Terengganu, antara keropok lekor yg popular dan menjadi sebutan....rasanya yg menyelerakan, rasa ikan yg menusuk kalbu..:) tempat lain banyak sagu kot! hihihi






















Nasi Dagang
Nak bkreafast nasi dagang di Terengganu tidak sesusah mana.. korang pergi gerai makan atau kedai kopi tepi2 jalan tu..memang ada org jual. senang kan? pagi2 dh makan nasi.erkkk!!




























Ikan Singgang
Menu tradisional pantai timur iaitu ikan singgang 'aya' (ikan tonggkol). Kuah singgang tu pulak kita hirup2..pergghhh!!! best giler ada pulak petai cicah budu..ngeeee tambah 2x nasi kalau aku la..hahaha




























Kalau nak certia memang giler kentang la... so korang rajin2kan diri search cik google pasal melawat Terengganu tahun ni.. Setiap negeri ada kelebihan masing2. dan aku berbangga menjadi rakyat Terengganu!!.


Doodle kat bawah ni pun apitz yg buatkan..hehe



nOte : tag semua yg ada la...


32 ulasan:

  1. salam.dari segmen yang sma.follow sini..follow balik taw :)
    tq :)
    www.farisyaanastasyia.blogspot.com

    BalasPadam
  2. salam...follow awk...follow kite balik k...hehe...dr segmen yang same..tq :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam..
      ok kite follow mekasih..:)

      Padam
  3. salam kak za..
    hehe..kepok lekor tu menggoda tekak okeh!

    rase mcm nk g ganu je skrgn ni..hihihi..

    gud luck :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam cma,
      hehe kopok tu memang sedap!!!
      kza pun rindu dgn kopok tranu..hihihi

      Padam
  4. Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang sebeberapa ini.

    http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

    BalasPadam
  5. dah follow sini..
    dari segmen sama..
    http://gadistehoaislimau.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    BalasPadam
  6. salam

    saya dh follow sini

    saye org teganu

    dari segmen yang same

    dtg lar jenguk and follow

    http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    btw , nice blog :]

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq bebanyak!!!!
      ok nti i follow u.. :)

      Padam
  7. Jambatan sesak naik feri,
    Sampai jeti tunggu giliran;
    Jenguk sini di malam hari,
    Sambil hulur salam kenalan.

    Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah FOLLOW sini`;-)

    http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam perkenalan juga..:)
      thanks coz sudi singgah cni..

      Padam
  8. Kuoh singgang. Menarik tue. Tamboh budu semangkuk. Memang makan nasi bkn 2 kali jer tamboh bleh sapa 3 kali tamboh nasi. sedap hingga hirup kuoh kan... Ermm...yumm.

    Nk tahu apa lagi yang menarik di Tganu blehlah berkunjung ker sini...

    http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    BalasPadam
  9. memang sedap!!!!!
    thanks coz sudi singgah cni..:)

    BalasPadam
  10. tganu memang beh! ^^ deno folow sini! :)

    http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    BalasPadam
  11. Hai . Singgah sini dari segmen yang sama ! Nice Blog :)

    http://gadiskecik.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    BalasPadam
  12. Salam..^^
    Singgah dari segment yang sama..^^ saya dari SELANGOR^^

    http://secretofshaila.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.htm

    BalasPadam
  13. http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    salam kenal dari ciksu:D
    singgah dari segmen yang sama..
    dari kedah

    i follow ;D

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam, salam perkenalan ciksu hehe:)
      thanks follow cni..

      Padam
  14. hai.. assalamualaikum..
    yeen dtg dari segmen yang sama
    jom terjah ke nogori plk :)
    http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam..
      thanks yeen..
      salam perkenalan :)

      Padam
  15. dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya ---> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    salam perkenalan :)

    BalasPadam
  16. teringin nak g ganu.
    sebab suka makan kopok losong.
    selalu pesan dgn member je tolng belikan.. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada masa ciksu pegi la jalan2.... :)

      Padam
  17. Salam ziarah dari waalid..guane gamok orang kite?

    waalid folo bloggers ganu..:)

    selamat menjalani ibadah puasa

    Permata Perjuangan

    BalasPadam
  18. assalam..dtg dri nger yg sama...senyum sokmo..follow sini

    http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    BalasPadam