Selasa, 26 Ogos 2014

Riang Ria Raya Aidilfitri Kami Sekeluarga..


السلام عليكم ورحمة الله

Pejam celik pejam celik dah 30 Syawal hari ni, esok dah pun masuk 1 Zulkaedah.. hmmm sekejap je rasa sebulan kita beraya kan! hehe.. Uols masih ada jemputan 'open house' ke malam ni?.

Raya dah nak habis zaza baru nak update citer raya hihi.Sorry! mood terlebih ke laut la. Okey zaza tahun ni turn beraya di kG zaza Terengganu. Zaza kali ni bukan balik beraya ber2 tau! kami ber3 hihi. Kami bertolak pada hari Sabtu 26 Julai jam 12.30 tengahari. Nak tau kami sampai jam berapa? ofkos uols tau kan! time raya je mesti jem sana sini ngeee.. perjalanan kami mengambil masa selama 13 jam :(

Apapun kami bersyukur dapat berhenti berbuka area Kuantan. Dan kami sampai kerumah jam 1.30 pagi beberapa jam je lagi nak bersahur hukhukhuk.. 

Jom! tengok beberapa gambar yg kami dapat snap. 


Tengok! suami tengah kusyuk bakar ikan n sotong. Rajin betul suami kita hihi.. Kalau nak tahu, semua ni kami beli fresh tempat org jual ikan yg betul2 dekat tepian pantai.. memang best! sampai excited suami tak menang tangan memilih hehe.Lauk2 ni kami buat last menu berbuka kami sekeluarga. Alhamdulillah kami dapat juga berbuka sama2 dengan keluarga tersayang :)


Esok raya! esok raya! 1 Syawal 1435H
Syukur pada Mu Ya Allah, kami dapat beraya bersama2 keluarga tercinta.


Kameraman import dari KL [anak angkat kami a.k.a boy]. Raya tahun ni tersangat meriah coz keluarga makin bertambah.. dari suami, adik ipar dan terbaru si kecik comey Nur Zara Arissa dah masuk 7 bulan. Tengok! mak pun heppy je.. Alhamdulillah.


Ni dia.... kami berempat yg sentiasa awet muda muahahaha.. [perasan jap]
Tema baju raya kami pun semua sama ofkos la idea zaza hihi.. sebab sebelum2 ni pon memang kami adik beradik sama cuma mak ayah je lain kaler. Kali ni bila dah ada keluarga besar [ehh besar ke?] so kami kata sepakat nak buat sama.. bior ler org kata kami penari boria hehe. :p yg penting kami bahagia haha.


Apa lagi erk nak citer..cer kabo hehe..
Raya kat sana seminggu so kami beraya sakan rumah saudara mara sampaikan nak beraya rumah kawan2 pon tak berkesempatan.. hukhuk cuma dapat ler beraya kerumah sorg dua teman zaza. Jika diizinkan Allah, ada rezeki kita berjumpa lagi. In Shaa Allah.


 Sampai sini je kot citer raya yg dapat zaza kongsi bersama walaupun tak berapa nak hangat sangat kan!
Nanti kita tunggu citer Raya Haji pulak ye!! amboii belum lagi dah excited kemain.
turn Raya Haji rumah mertua at Jeram. Tunggu!!


nOte : Alhamdulillah 30 Syawal.. berakhir sudah kita menyambut Aidilfitri. Semoga ikatan ukhwah dan kemaafan sesama kita akan berkekalan dalam redha yg Maha Esa. [lega rasanya bila dah tunai hutang raya :)

6 ulasan:

  1. seronoknyaaaaaaa...syira suka ikan bakar !

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. wsalam.. haaaa singgah jgn tak singgah hihihi..

      Padam
  3. Salam k.za..
    cma datang menyinggah.. :)
    hihi.. seronok ade ade bbq mcm ni.. lebih meriah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam cma,
      itu ler.. mmg meriah bila dpt kumpul rmai2.. nak2 ada bbq hihi

      Padam