Jumaat, 12 Jun 2015

Bila Family Datang Ke Teratak Anaknya


السلام عليكم ورحمة الله

Hati memang happy sangat bila family datang ke teratak anaknya. Tak keruan zaza dibuatnya.. itu ini semua tak kena muahahaha. Macam lah diaorg baru first time nak datang hehehe. Apapun, mestilah kita nak yg terbaik bila family datang bermalam kan ? walaupun kita tau mereka bukan org luar.. tapi tetap nak yg terbaik. Mereka datang cuma 4 hari 3 malam je.. itupun disebabkan hari sabtu jatuh Birthday Yang Dipertuan Agong so forward ke hari ahad. Mereka sampai pagi jumaat dan sudah semestinya zaza terpaksa ambik cuti semata2 nak spend time dengan diaorg semua hahahaha poyo !. Kebetulan angah, mama arissa memang dah sehari ada rumah zaza, so zaza mintak tolong suami dia je ambilkan family dekat TBS. Ateh, mengada2 tak nak drive sendiri katanya penat huh !. 5hb Jumaat - Tempat pertama yg kami pergi ofkos lah Sogo. Kebetulan Sogo tengah ada sale kaw2 gitu !. Memula ingat nak pergi hari sabtu sebab time tu ada pasar kat jalan tar.. alih2 diaorg cakap jumaat je la sebab time org kerja takde la ramai sangat.. Hah ! ambik.. kan musim cuti sekolah.. dah tentu lah semua nak berkampung kat Sogo tu. Senang kan, cari baju raya anak2 awal sebelum Ramadhan tiba. Mak, adik dapat jugak handbag satu sorg hehe. Malamnya pulak, kami makan steamboat. Sebab diaorg teringin sangat nak makan.. harga pun dah naik RM35.50 huhuhuhu. 6hb Sabtu - Ingat nak ajak diaorg pergi tempat lain pulak selain KL.. last2 diaorg nak pergi pasar kat jalan tar tu.. aduhh.. lagi sekali kena bersesak dengan manusia. Padahal bukannya nak shopping bagai pun. Tapi petang tu kami gerak balik awal dan singgah Subang Parade pulak. Hah.. ayah shopping kasut, seluar n baju melayu.. senang awal2 kan. tak payah nak fikir dah nanti muahahaha. Eh, mak n adik zaza pun sempat grab satu hanbag lagi satu sorg ngeeee. obses ke apa ?. Makan KFC sebelum balik. 7hb Ahad - Pagi2 jam 8, suami ajak pergi ke pasar karat, shah alam.. ingatkan awal2 gerak senang la dapat parking..rupanya sangkaan meleset.. kesian suami tolong carikan parking. Sebelum kaki melulu ke setiap lorong.. kami breakfast dulu.. pilihan kami bihun sup n ayam pusing sekor muahahahaha. Semua dah kenyang.. baru cari barang basah untuk masak tenghari pulak. Berpeluh jugak nak ke pusing satu pasar tu. Sebelum ni, kami pergi berdua memang tak habis pusing pun hahahaha. Sampai rumah, kami masak2 untuk makan tenghari. Petangnya, suami nak belanja tengok wayang pulak.. alih2 suami kena panggil keje huhuhu. So, zaza la yg handle diorg semua.. bawak diaorg ke Subang Parade. Kami layan San Adreas. 1 hp dah silent..lupa pulak 1 hp lagi nak silent.. alamak ! suami call.. kesian, rupanya dia dah sampai rumah tapi kunci rumah lupa nak bawak sekali. Aduh, ada sejam lagi macam mana ?. So suami lepak kedai mamak sementara tunggu zaza balik. 8hb Isnin - Kesian.. zaza terpaksa keje hari tu.. sebab jumaat dah ambik cuti. Malas nak ambik banyak sebab baru je ambik 3 hari baru ni balik kg. Nanti nak raya kena simpan kehkehekh. Tapi zaza dah cakap kalau nk pergi maydin.. naik bas rapid. Alhamdulillah, akhirnya mereka sampai jugak maydin. Shopping lagi katanya hahaha. Diaorg sampai rumah sebelum zaza balik keje. Jam 8 malam kami gerak ke seksyen 13, shah alam sebab diaorg naik bas untuk balik ke kg jam 9.30 malam. Alhamdulillah, mereka sampai jam 4 pagi. Manakala arissa sekeluarga dah balik awal sehari sebab onyang [atok papa arissa] sakit.
  


nOte : Ya ALLAH, masih merindui suara2 kesayangan hamba.



4 ulasan:

  1. kan bila ada sesiapadtg comfirm kelam kabut sikit padahal tak ada pon. hihi

    siannya suami zaza. nasb blh lpk kedai mamak kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu la ciksu, saje buat kelam kan hehehe.. padahal xde kisah pe pun..
      *kalau zaza bru msuk lagi terukkk..huhu

      Padam
  2. Lama la cutinyaaa eh! Hahahaha...Sally selalu kalau sedara dtg, ibu je layan...susah nak cuti

    BalasPadam
    Balasan
    1. aahh sally.. tpi kza sehari je cutinya.. itu pun terpkasa bos bagi.. kalau ikutkan tak bagi sb ada kje nak kena siapkan.. so mlm sebelum cuti tu kena OT la haahaha..

      Padam