Rabu, 29 Januari 2014

MOVIE [Lone Survivor]


السلام عليكم ورحمة الله



Bagi korang yg memang penggemar filem aksi dan perang, filem LONE SURVIVOR salah satu filem yg memang terbaik untuk ditonton. Sebenarnya, zaza baru je balik tengok citer ni hehe... Filem ni berdasarkan satu misi tentera sebenar yg gagal pada 28 Jun, 2005. Misi tersebut diberi nama "Operation Red Wing". Empat ahli kumpulan SEAL Team 10 diberi misi menangkap atau membunuh ketua Taliban terkenal, Ahmad Shad yg sangat2 jahat! ngeee geram pulak zaza. Tapi kan, daripada mereke berempat hanya Marcus Luttrell yg masih hidup. Zaza sedih sangat bila tiga kawannya tak dapat diselamatkan. :( 
 Apa pun, citer LONE SURVIVOR memang TERBAIK di hati zaza. :)


nOte : beli air msuk pwgam.. bwk blik smpi rumah hahaha..


4 ulasan:

  1. Salam K.za..
    bestnye! cma xdan lagi nk jejak panggung.. huhuh.. tungguuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam cma;
      hihihi kza ber2 je dgn abg ijam tu yg rajin ke panggung bila free.. :)

      Padam
  2. Balasan
    1. zaza ni ciksu, pantang di invite! laju je jawapnnya hehe.. free pulak tu :)

      Padam