Rabu, 27 Mei 2015

Birthday Party Kedua [PART 1] - Fokus Kertas Bunga


السلام عليكم ورحمة الله


Hihihihi minggu ni sibuk sikit sampaikan nak update blog kesayangan hamba ni tak menang tangan. Alamak ! cuma tinggal lagi sehari nak birthday party huhu sempat ke tidak ni ?. Apa pun.. alhamdulillah, bunga2 cinta dah pun siap lepas lunch hour semalam. Cumanya tinggal untuk deko2 kecil je. Bila dah semua selesai baru boleh senyum lebar sampai ke dinding pun tak kisah muahaha. Untung sangat ! bila rakan2 semua ada sikap tolong menolong antara satu sama lain. Kiranya ini hasil kerja ke2 kami untuk birhtday partyi kali ni. Tema kali ni combined 2 kaler jugak iaitu Merah dan Kuning.. perghh ! kemain warna tak nak kalah.. nak terang2 gitu hehe. Pertama sekali zaza nak ucap ribuan terima kasih kepada kak Amy selaku ketua deco kerana semuanya ni idea asal dari dia. Kami selaku dayang2 hanya turut perintah je hehe. Nak idea kami  ? hancur.. ke laut je ahaks !. Apapun, memasing dah di bahagikan tugas.


Kak Amy - selaku ketua deco haruslah kena beli kertas A4 kaler, gam tembak serta ballon.
Kak Arifah - cake stand dan juga tempah makanan utk jamuan memang kena bagi dekat dia hehe..
Maya - macam biasa jugak.. kena order sate serta buat kad birthday hihi.
Wani - pun sama.. kena order kek birthday !
Fatimah - kali ni opis nak beli sendiri tray makanan..lain kali dah tak payah nk sewa bagai.
Zaza & Mira - selaku org baru ajk hihi.. kena beli bekas makanan/cawan/garfu/tisu/plastik sampah itu aje.




Semua gambar kat atas tu hasil air tangan kami semua.. opss ! kami hanya menggunting je okey ! yg gubah menjadi bunga tu harus lah ketua chef kak Amy hehe. Air tangan zaza cuma anak bunga warna kuning tu je muahaha. Kena asah bakat lagi lepas ni. Okey la zaza nak sambung fokus keje lain pulak. ok bai.



nOte : update seterusnya akan menyusul jikalau semua dah selesai ye..



6 ulasan:

  1. Balasan
    1. mekasih..memg cantik sangat.. idea org2 kreatif ni mcm2 boleh jadi..

      Padam
  2. Balasan
    1. bila ramai orgnya..mcm2 ideanya nani.. cuma nk kena rajin je hehe.. yg xpndai pun bleh bejar buat..

      Padam
  3. wow.menarik la
    nti buat l entry khas..

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Shaa ALLAH, doa2 smoga diri ni rajin menaip entry hihi..

      Padam