Selasa, 17 November 2015

ALLAH Best Planner


السلام عليكم ورحمة الله


sumber google

Bila org cakap kenapa kahwin awal, dah gatal sangat ke?.. sedar tak, kawan2 yg bertanya tu belum kahwin lagi. Bila org tanya bila nak kahwin?.. sedar tak, kawan2 yg bertanya tu mesti rakan sebaya yg dah berkahwin tapi takde topik nak mulakan perbualan. Bila org tanya dah berisi perut tu?.. sedar tak, kawan2 yg bertanya tu.. mesti insan2 yg dalam kepalanya dok pikir nikah harini, sebulan dah berisi. Bila org tanya tengok dah ada anak sorg.. ada plan nak tambah lagi ke?.. sedar tak, kawan2 yg bertanya tu insan2 yg rajin bertanya soalan2 yg sebelum ni. Apa-apa pun persoalan org2 ni semua, lumrah dunia.. bukan semua hati boleh dipuaskan. Bagi yg masih belum berkahwin, bawalah calonmu ke jalan redhai Ilahi menuju syurgaNYa. Dan kepada yg belum dikurniakan zuriat, kuatkan semangat kalian. In Shaa ALLAH, ALLAH tidak menguji diluar kemampuan hambanNya. Berusaha, berdoa dan bertawakkal. Hadapilah kehidupan sunnah Nabi SAW dengan penuh tawadhuk.


nOte :  doakan kita cepat2 dapat baby jugak ye !!


10 ulasan:

  1. salam singgah hari ni bila ade kelapangan.. Allah knows best kan...

    BalasPadam
  2. kan zaza..
    tak bolwh nak elak..
    yg paham paham la.,yg taj paham terus bina soalan utk bertanya..

    usaha tangga kejayaan.doa ikhtiar dan tawakal..
    in shaa Allah. janji Allah itu pasti zaza.jgn pnh putus asa k.. :)
    sy doakan dr jauh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu lah ciksu, manusia kan ! hehe..
      btw tqsm, zaza hargai.. aamiin. In Shaa ALLAH.

      Padam
  3. Setujuuu sangat dengan entry ni :)

    BalasPadam
  4. Moga akk ada rezeki bby.. Saban hari nk dgr gudnews dr akk. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amiin.. In Shaa ALLAH. Thank You ye mimie, harap mcm tu la hehe.

      Padam