Isnin, 30 November 2015

Wajah Persis Ibu dan Ayah


السلام عليكم ورحمة الله



Hi Hi Hi.. terkejut tak tengok gambar2 nenek ni ? kami 4 beradik versi tua dan kalau dipanjangkan umur, sempatlah kami merasa hari tua hehe. In Shaa ALLAH.
 
Asalnya, BFF zaza [lely] yg upload gambar versi tua dekat FB. So, ramai yg komen tanya guna apps apa ?. Bila tengok semula gambar tu, kelakar giler kot !.. gelak sorg2 hahaha. Zaza pun tak berapa ingat guna apps apa sebab benda tu dah lama. Rupanya BFF zaza masih lagi simpan gambar tua dia hehe. Gigih la zaza cari semula apps dan akhirnya, jumpa jugak.. "AGING BOOTH". Uolls yg saje gatai tangan pun boleh try hehe. Apps tu pun FREE download je.
 
"ALLAH Ta'ala tidak mencipta wajah aku persis ibu dan ayah semata atas alasan saintifik. Aku percaya wajah aku dilukis sebegini supaya tiap kali aku renung cermin, aku nampak mak dan ayah. Lalu tidak kira ke mana aku pergi, dan manusia apa aku jadi, aku membawa mak dan ayah bersama. Dan bila kita semakin tua, wajah kita semakin iras ibu dan ayah kerana pada waktu itu mereka mungkin sudah tiada dah ALLAH tahu kita rindu.. kita perlu lihat wajah mereka".
 
So, sebelum kita berbuat apa2.. renung wajah kita dicermin dan pasti akan ingat mereka. Sanggupkah kita lukakan hati dan perasaan mereka ?.
 
 
nOte : sayang mak dan ayah sampai hujung nyawa.
 



Tiada ulasan:

Catat Ulasan