Selasa, 1 Februari 2011

Ya ALLAH Ya Tuhanku..


السلام عليكم ورحمة الله

 
[gambar ehsan google]
Ya ALLAH tuhanku yang maha pengasih, Kuatkan semangatku, Jangan kau lenturkan kerana kemalasan, Jangan kau lenturkan kerana penghinaan, Jangan kau lenturkan kerana kelemahan.


Ya ALLAH tuhanku yang maha agung, Engkau telah mencipta langit dan bumi, Engkau telah mencipta tumbuhan dan ternakan, Engkau telah mencipta manusia, Dari pelbagai bentuk rupa, Tetapi mengapa?. Mengapa masih ada yang tidak mensyukurinya?. 


Ya ALLAH tuhanku yang maha mengetahu, Engkau mengetahui setiap dari apa yang telah hambamu niatkan, Engkau mengetahui setiap dari apa yang telah hambamu laksanakan, Maka ku pohon Ya ALLAH. Semoga kau membersihkan niatku ini untuk melaksanakan sesuatu dengan ke ikhlasan hati.


Ya ALLAH tuhanku yang maha pengampun, Engkau ampunkanlah dosa kedua ibubapaku, Ampunkanlah dosaku, Ampunkanlah dosa suamiku, Ampunkanlah dosa sahabatku handaiku Ya ALLAH. Ampunkan dosa mereka yang tidak melihat akan kewujudanMu. Berikanlah kami hidayah, berikan kami perlindungan agar kami berada dalam lindungan kasih sayangMu.


Ya ALLAH tuhanku yang maha mendengar, Engkau mengetahui setiap masalah yang dihadapi oleh hambamu ini, Aku khuatir Ya ALLAH. Kekuatn imanku tidak sekuat yang disangka. Namun Ya ALLAH, aku berpegang pada firmanMu bahawasannya Engkau tidak akan menduga hambamu melainkan mereka yang benar-benar layak untuk diduga. Aamiin. Tiada ulasan:

Catat Ulasan