Khamis, 18 Julai 2013

IFTAR - FenD Ikan Bakar


السلام عليكم ورحمة الله

Ramadhan ke-5 kami berbuka di luar kerana ajakan rakan2 en.suami last minit. Kami dapat call pun dalam tenghari selepas beliau menonton JALAN-JALAN CARI MAKAN at TV3. Owhh kalau Ikan Bakar FenD memang kami pernah makan. Sejak FenD masih menggunkan khidmat Lori menjual ditepi jalan lagi. Permulaan yg baik alhamdulillah beliau dapat membuka restoran GAH dan yg pasti diterjah oleh tv3 :)

Kami bertolak dari rumah jam 5.oo petang oleh kerana rakan en.suami langsung tidak membuat tempahan. Pergi pun mengharap nasib. Bila dah sampai,memang terkejut coz semua atas meja tertera 'reserved'. Pergi ke kaunter diaorg cakap meja semua sudah penuh. huh! macam mana ni?

Buat muka seposen.. mula2 nak pergi tempat lain. Nasib menyebelahi kami kerana pelayan restoran mengeluarkan 2 buah meja. Alhamdulillah meja itu milik kami muahahahaha. Restoran ni penuh mesti gara2 tengok tv ni kan..kan.. termsuk kawan en.suami.

Dapat kerusi terus duduk diam2. Sambil tu membuat pesanan makanan. Iyelah kan, entah ke berapa giliran aku nanti. hukhukhuk. Pesanan macam biasa.. nama pun ikan bakar kan!

2 ekor ikan keli
2 ekor ikan kembong
2 ekor ikan talapia
nak order sotong bakar hampehh!! sudah habis..uwaaaaaa
tembikar 1 jug
limau o ais 1 jug
kerabu perut
kerabu sotong
kailan ikan masin
kangkung belacan
nasi putih 11 - 3 family ye!! hehe

Special pemanis mulut aku mintak LAICIKONG MANGGA & LAICIKONG LAICI memang terbaik dari dulu lagi.








Merah you! hehe gediks santai dulu sementara waktu berbuka. Dan asyik baik punya lepak.. aku ternampak seseorang yg aku kenali..

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
Encik Aidil Zafuan 
seorang pemain bolak sebak terkenal. ngeee!!





4 ulasan:

  1. salam k.za..

    wahh...mkn ikan bakar... ngeeee.... :)
    hih..patutla mcm kenal je mamat tu..

    best eh tmpat ni? nnti nk p try ke sana...!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hibihi sekali sekala sedapp jugak bulan puasa ni cma..

      Padam
  2. waahhh teruja kejap nampak mamat berbaju kuning..keh kehhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan cik moon je yg teruja... zaza lgi la hahaha nk bergmbo tpi malu ngeee!!!

      Padam