Khamis, 15 Disember 2011

Island BBQ Steamboat

Assalamualaikum..

kali ni citer makan2 steamboat lagi..
tapi bukan kat tempat biasa aku makan...
ni 1st aku datang tempat ni tau!!..itu pun kawan en.asben yg rekomen kan..

sebelum tu......pada ahad 11 disember, aku holiday Pantai Teluk Kemang, Port Dickson ngan kwn opismate.. en.asben xde  masa tu tengah bertugas kat UM..ada game silat. Petang aku smpi umah jam 6.30ptg dari bercuti ler.. tup.tup tepon aku bunyi.. negok en.asben yg call! dia tnye aku "ayg ada mana??" aku ckp ler yg aku bru je smpi umah.. " ayg siap2 nnti abg ngan ciko dtg ambik..kita gi makan2 pahtu ayg  bwak bju ckit nnti terus ke UM"... aku ckp ok je.. pelik gak  aku..mlm ni dia xde game ker??...hmmmm what ever ler yg penting aku leh kuar ngan dia..setelah 4hari di disana.rindu beb! hahaha

Siap2...turun bawah pahtu tggu kat guard..lame pulak duk nunggu dia..aku pi ler lepak kdai jap minum neskepe ais..hahahah lagak plak aku ni kan...xsabar betul!.. tet..tet..msg bunyi " byar cepat minum tu..abg dh smpi ni"..adoii sempoii ler en.asben ni..bru je nk  lepakkkkk...hahahaha.. aku naik kete.. terus ke destinasi yg nk dituju.. iaitu Island BBQ Steambot..jom-jom!! nengok gambar yg xberapa nk nampak!..hahahaha






Yang paling aku puji tempat ni sangat bersih dan facilities dia bagus. ada kemudahan surau dan tandas yang  selesa. tu yg penting kan!.. tempatnye memang sempoi..so aku rekomen tempat ni untuk sape2 yg suka BBQ dan Steamboat. Bawak ler kawan atau family korang...Pastu berbaloi2..hehe

HARGA;

Dewasa – RM19.90 nett/pax

Kanak2 – RM9.90 nett/pax (6-12 tahun)

Bawah 5 tahun PERCUMA

 

nOte: mane ada bbq @ steamboat yg best!! mesti kami pegi..hahahahaa

2 ulasan:

  1. adesss....meleleh air lur tgk mkn sesedap tuh..huhu..
    cma suke steamboat gak!
    tempat kat mana kak za?

    ingt nk pegi la pas 'pantang' ni..huhu...

    BalasPadam
  2. kg.melayu subang...cuba cma search kat tenet..Island BBQ Steambot.
    kza lupa dh laman web dia..sorry!!
    memang best!!.. aman damai je tmpt yer..hehehe

    BalasPadam