Selasa, 14 Mei 2013

11 Things About Me


السلام عليكم ورحمة الله


nampak banner atas ni?? apa lagi.. aku kena tembak la dengan adik FD!! ngeee. so malas ke rajin ke aku akan jawab jugak walaupun aku terpaksa bresengkang mata muahahahaha.. :p


11 Thins About Me
  1. Anak sulung dari empat org adk beradik dan semuanya pompuan..
  2. Panggilan along dirumah..
  3. Sudah berkahwin dan masih belum dikurniakan zuriat setelah 6thn nikah..
  4. Seorang pendiam bukan sombong! tpi bila dpt geng sekepala memang kecoh :p
  5. Minat cerita aksi hero kesukaan 'Jason Statham' hehe gempak!
  6. Seorang yg penyabar tpi kuat merajuk! gitu pulak ye..
  7. Paling tak suka org talam dua muka :(
  8. Warna kesukaan sejak dulu lagi blue color..
  9. Suka masakan mak yg paling favorite sambal belacan hihihi
  10. Tak suka baca novel..
  11. Suka minum susu not coklat ye!!..

Soalan tembak dari FD

1.    Apa pendapat awak tentang blog FD? Ada yang perlu dibaiki
       Sudah jatuh cinta dgn FD opsss!! blog la hehe.. betul2 iklhas dari hati :) rasa xde apa nak baiki
       dah coz semuanya cemerlang! :) 

2.    Apa tujuan korang berblog?
       zaza blog time lapang je.. seronok sangat2 coz dapat ramai kenalan yg memang tak akan
       dapat sama macam FB ngeee!! 

3.    Siapa inspirasi/idola korang dalam dunia blogging?
       Inspirasi? hmmmm rasa2 xde kot.. hehe boleh gitu :p
       
4.    Minat filem/drama/Omputeh/Korean? Pilih satu dan sebab
       Minat filem omputeh sebabnya setiap kali tgok wayang en.suami mesti layan citer omputeh
       sampai la kat rumah pun ada VCD omputeh muahahaha!

5.    Lebih suka romantik atau lawak?
       zaza lebih suka romantik sweet sangat! lawak ni kadang2 je perlu ngee :p kan terlebih lawak
       kena tampor ngan zaza hahahahaha jahat!

6.    Siapa crush pertama awak?*soalan cepumas ni 
       crush pertama........ xnak jawab boleh hihihihi :p

7.    Apa tips yang awak boleh bagi untuk lupakan someone?
       Kuatkan semangat anda.. dan berdoa kepadaNya In Shaa Allah :) 

8.    3 barang penting yang awak akan bawa kemana sahaja awak pergi
       Dompet, HP dan Kunci Rumah kalau semua tu tak bawa alamatnya duduk tepi jalan la..

9.    Anda feminim atau lasak?
       anda rasa? hehe loya buruk pulak.. hmmm mestilah feminim sb dh jadi isteri org kan :p

10.  Jujur ke jawab semua soalan yang FD bagi tadi?
       Alhamdulillah.. semuanya tulus mulus ye!! tak de tipu daya muahahaha...

11.  Apa impian awak?
       Impian nak ada anak yg ramai serta rumah sendiri untuk didiami bersama suami tersayang :) 
       In Shaa Allah semoga dimakbulkan segala impan..aamiin.  


Ngeeee!! dah habis pun jawab semua soalan2 FD dan sekarang terima soalan dari zaza pula ye teman2!! :)

  1.     Apa perkara pertama yg anda lakukan ketika on9 blog?
  2.     Anda rasa blog zaza ni banyak tak yg perlu dibaiki lagi?
  3.     Sejujurnya anda kategori org yg macam mana?
  4.     Hobi masa lapang anda?
  5.     Kalau anda seorang pelakon! watak apa yg anda impikan?
  6.     Anda sudah berkahwin/tunang (siapa nama suami/tunang anda) @ single?
  7.     Hadiah hari lahir apa yg paling berharga anda pernah terima?
  8.     Anda rasa sampai bila anda akan berblogwalking?
  9.     Pandai masak tak? menu kesukaan..
  10.   Binatang apa paling tak suka dan nyatakan sebab?
  11.   Anda rasa soalan yg zaza bgi semua ni menyusahkan atau poyo je lebih? hihihi


Mangsa keadaan:-

http://shiemacma.blogspot.com/
http://kesumaangsana.blogspot.com/
http://lobaksusue.blogspot.com/
http://csmaryam.blogspot.com/
http://hanyadihatiku.blogspot.com/
  

nOte : tak perlu kata apa2 hanya tersenyum lebar je .. selamat berjaya !! :)


10 ulasan:

  1. wah! cepat betul kak Za jawab ek. hihi :D
    kita sama, anak sulung dalam 4 adik beradik ^^v
    moga impian akak tercapai :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehe.. kza tgah xde keje ni dik..
      sama erk..suka2.. aamiin. tQ dik

      Padam
  2. Salam Kak Za..
    ngeee~~~ cma dah kene tag ni sebelum kak za tag..
    jadinye x leh nk wat tag kak za ni..coz esok cma nk settlekan tag tu.
    huhuhuhu..apepun thanks yeee...

    amin.. insyallah..mohonlah dgn penuh rasa rendah diri pada allah..dia maha mendengar lagi maha penyanyang..semoga doa2 kak za dimakbulkan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam cma, in shaa allah moga dimakbulkan allah..aamiin.
      xpe la cma..just suka2 je kan! apapun selamat bersegmen ye!!

      Padam
  3. Thanz tag yam kak..yam pun dh kena tag seblm kak..tak smpat lagi yam nak join..Insyallah sempat yam join..

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. kalau dear nk join pon boleh je.. :)

      Padam
  5. tq tag yer, ada ditag juga,,, masih x berkesempatan nak join lah.. tgk2lah nanti mcm mana, moga ada waktu yer

    BalasPadam