Selasa, 17 Februari 2015

Kejadian Langgar Lari


السلام عليكم ورحمة الله


Malam tadi, selesai je suami potong rambut kami terus ke kedai makan cina muslim. Tak jauh pun dari rumah kami hehehe. Bila dah sampai kedai.. zaza tengok suami keluar balik hahaha masa tu zaza masih lagi tercegat kat luar. Rupa2nya kedai tu dah nak tutup huhuhu.. takde rezeki kami nak makan Ikan Steam Nyonya.


Time tu jugak la eksiden kat traffic light.. [motor dengan kereta]. Mangsa terbaring kat situ dan yg paling best yg langgar.. lari macam tu je huhu. Langsung takde perasaan !. Syukur alhamdulillah, org awam kat situ sudah pun call pihak ambulan.


Mangsa keadaan merupakan budak perempuan melayu.. umur dalam lingkungan 20an gitu. Suspek yg langgar lari tu dapat dikejar oleh org awam. Meraung menangis dia kat situ dan suspek merupakan budak perempuan cina. Umur pun lebih kurang 20an jugak. Itu pun nasib dapat tangkap !.. kalau tak memang sadis sangat dekat mangsa tu.  Bila kereta polis sampai je, zaza dengan suami terus beredar dari tempat kejadian. Zaza doakan semoga mangsa selamat.. hope takdelah luka2 teruk. Biarlah undang2 yg menentukan kesalahan langgar lari tu.
  
Korang kat luar sana, berhati2lah di jalan raya. Fikir pengguna lain.. jangan ingat jalan tu kita sorg je yg punya. Bila dah berlaku benda2 yg tak diigini tak boleh buat apa dah. Menangis pun takde guna. Tak kira lah korang bawak kereta ke, motor ke or apa2 lagi la. Keselamatan yg paling utama. Ingatlah org yg tersayang.




nOte : tenghari tadi hancur diet zaza ngeeee !! nasi oh nasi ;(


13 ulasan:

  1. Truk btol dh lggr lri. Dia tkut dia beraya dlm lokap la tu kot

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu itu la.. Panic kot itu sb nk slmtkan diri..alih2 org dpt kejar

      Padam
  2. Langgar lari ni mmg tabiat buruk.. tak kira la sape yg salah.. lari pun kat dunia jer.. akhirat esok mesti kene jugak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betui2.. Xkira melayu ke cina ke india ke apa2 la kan! .. Janji diri nk selamat.

      Padam
  3. Untung lah kena tangkap..padan muka,,dah buat salah..tak mo bertanggungjawab pula dah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu nasib kena tangkap! kalau lepas merdeka ray la diaaaaa...

      Padam
  4. mungkin yang langgar lari tu panik tak tau nak buat apa kan.. tu la terus lari. tapi, dah buat salah kna la kena tangkap. dah libatkan nyawa manusia lain.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye dah tu... Nak2 pulak gegel kan... Tgok terbaring lagi la takut huhuhu.. Apapun result yg dia buat tu mengecewakan.

      Padam
  5. mesti dia cuak...sebab itu dia lari...haishhhhhh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu shaila.. Lagi takut kalau org tu mati.

      Padam
  6. tu tak berhemah namanya tu dear..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu mama... Dh langgar bertangungjawab la kan!.

      Padam
  7. la.nasib dpt kan
    berlaku depan mata mmbawa kita sntiasa berpikir

    BalasPadam