Selasa, 31 Mac 2015

Birthday Party Pertama [PART 2] - AJK Siapkan Decoration Bunga Kipas


السلام عليكم ورحمة الله
Alhamdulillah.. pagi ni tak sibuk sangat hehe. Okey ! sebelum mulanya acara, kami selaku dayang2 AJK.. telah membuat beberapa decoration. Ideal asal semua dari Kak Amelina merangkap ketua AJK hihi. Kami anak2 dayang semua idea kosong muahaha.. betapa tak kreatifnya kami. Setelah berbincang, kami sepakat untuk membuat sendiri dari membeli yg dah siap. Org kata lebih berpuas hati atas usaha kita sendiri kan !. 
Kami inginkan the best birthday party untuk pertama kalinya. So, kami siapkan decoration mengikut tema yg dipersetujui. Kami hiasakan background 'BUNGA KIPAS' untuk acara potong kek dan yg penting berselfie kat situ hehe.
 
Bahan2 yg diperlukan iaitu kertas warna pink, biru, hitam, hijau, peach, gunting, stapler dan dawai bunga untuk membuat pencantuman.
 
Sangat mudah dan senang. Korang lipat macam kipas dan cantumkan kepada empat bahagian menjadi seperti bunga. Siap !. Tapi korang perlu lipat elok2 tau ! supaya sama rata.. jangan lipat kecik besar pulak, nanti terkangkang bunga korang haha. Jom kita tengok beberapa keping gambar dayang2 yg agak serius bab kerja hihihi..

      
Bila dah sepakat kerjasama kan, kerja yg banyak pun akan siap sepenuhnya dengan cepat. Alhamdulillah, kami mengambil masa selama dua hari untuk siapkan decoration.

Opss, lupa nak memperkenalkan dayang2 yg bertungkus lumus.. 
Kak Amelina, Kak Arifah, Liza, Putri, Shaz, Maya dan Mira.. eh perlu ke? ofkos la kan.. kalau takde diaorg ni, decoration takkan siap !. :p


Next..

 
nOte : Esok dah bulan April.. ada yg demam GST tak? hehe..
 

4 ulasan:

  1. Cantiknyaa!! Saya suka, dia mcm modern look

    BalasPadam
  2. dh demam dh ni.kiki
    alahai cntiknya..
    kan apa yg penting "kerjasama"

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahah kerjasama' itu yg menjadi ciksu ;p

      Padam