Rabu, 29 Julai 2015

Pengenalan Gambar Raya Kami


السلام عليكم ورحمة الله

Zaza pun tak tau camne nak mulakan citer raya ni hehehe poyo je kan !. Tak kisah la yg mana dulu janji dah share gambar raya kira sempurna.. sempurna kat 'Diaries Bellezza' je pun. Nampak kan, gambar kami empat beradik semuanya perempuan. Alhamdulillah, walaupun kami semua perempuan.. kami tetap bersatu antara satu sama lain. Bukan ingat perempuan ni takde emo masing2 ye !.. lagi teruk dari lelaki hehe. Cumanya, senang la sikit bila kita ada masalah nak kongsi sama2. Bertuah sangat sebab mereka semua sayang zaza oppss! zaza sayang mereka semua la. Nak tanye korang.. betul ke muka kami adik beradik lain2 ? erti kata takde iras pun. pelik tapi itu la kebiasaan bila kami bersama. Ramai yg tegur kami tak nampak macam adik beradik hihihi. Lupa pulak nak memperkenalkan.. kiri ateh, along [zaza], angah dan adik paling bongsu.


Macam tahun2 sebelum ni, tema pakaian kami manitain sama.. kalau tak sedondon kaler akan sedondon corak hehe. Dah terbiasa dari kami kecik2 lagi sampai lah angah dah ada arissa. Alhamdulillah, suami masing2 pun faham dengan isteri dia. Bab pilih pakaian ni mesti lah isteri kan ?. Kami tempah baju ni awal2 lagi sebelum puasa dan siap pun sebelum puasa jugak hahaha.. kemain lagi nak beraya. Senang citer tak nak kalut time2 nak raya nanti.



Mereka berdua la bonda dan ayahnda tercinta buat kami adik beradik. Tema mak lari dari anak2 hehehe.. kebetulan kain pasang ada 4 corak warna je. Tapi mak tetap sweet di sebelah ayah kehkeh. Mak sebenarnya pemalu orgnya.. tengok ayah nak feeling pegang tangan pun malu2 haishhh !.  zaza doakan semoga kalian berdua till jannah. In Shaa ALLAH.


Malu weh sebenarnya nak tepek gambo zaza kat sini.. maklum lah makin gemok dah ngeee. Ini kan raya ! so malu2 tu buang tepi bucu kati dulu kehkeh. Kami macam biasa bila bergambar sorg mata ke arah lain dan sorg lagi perasan diva tengok camera muahahaha. Nak tau tak ? baju zaza je bau dari kedai.. yg lain semuanya recycle lama punya hahaha. Baju melayu suami yg 7 tahun lepas [baju time kawin].. teruk tak isteri ? sebenarnya bukan tak mau beli baru.. suami memang tak kasi kalau dah baju tu stail okey lagi. Dan kebetulan pulak kaler baju suami sama dengan baju zaza.. so ngam lah pakai yg lama je hehe. Shawl yg zaza pakai pun yg tahun lepas kot.  Itu pun nak citer..


Keluarga bahagia.. mereka berdua lah mama dan juga papa arissa. Biasa kisah arissa je kan, mama dan papa di belakang tadbir je hihihi. Mesti pelik kan, kenapa kat tangan arissa ada kereta mainan pulak time2 nak bergambar raya ni. Sebenarnya, arissa ni buat hal' pantang ada org pegang HP mama dia.. mula lah meraung menangis dah macam kena pukul huhuhu. Alih2 HP zaza jugak yg jadi mangsa raya. Itu yg pujuk dengan kereta hehe. Arissa sekarang dah masuk 1 tahun 6 bulan.. akal cerdik semua ada kat dia. Cuba teka, muka arissa ni ikut sape?.


Gambar ni semua kami ambik selepas selesai solat raya, ziarah kubur dan selepas bersalam2 salaman. Kalau tak buat time2 pagi ni semua.. confirm memang tak akan ada gambar raya kami. Sebab, semua nak beraya ke lain pulak.. dan nanti ada je tetamu nak datang beraya. Alhamdulillah.. ada jugak kenangan gambar kami satu family.


nOte : bertuah adanya mereka disisi..



14 ulasan:

  1. muka yang dok apit zaza hampir sama..
    comey baby gegurl..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehh.. zaza pun xpndai sgt tgok hihihi..
      mekasih aunty zee atas pujian tu ;)

      Padam
  2. semua muka sepesen je..
    nway selamat hari raya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat hari raya jugak kak zaza !

      Padam
  3. Balasan
    1. yeahh kami kan adik beradik.. org lain je mata masuk habuk xperasan muka kami sama kan kan nani hehe..

      Padam
  4. syiokknya adik badik semua pempuan.pakat pakat buat makan, kan. mcm
    saya sulung juga tapi 4 adik lelaki.sorang dh mninggal no 2. dgn mak je bertungkus lumus masak hat tlg makann..

    aamiin

    BalasPadam
    Balasan
    1. memey r syokk ciksu hehe.. tpi tgok org lain ada abg adik laki lagi syokkk..
      *puteri kesayangan mak la erk ciksu hehe..

      Padam
  5. wahh masih sedondon corak sama ye..muka pun lebih kurang je..nama pun adik beradik kan..lagipun perempuan semua memang nampak lebih kurang :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye dear.. memang baju kami akan sama setiap kali raya..hehe

      Padam
  6. Salam Syawal, selamat hari raya Zaza.. singgah sini sebab suka baca dan tengok gambar raya..memang korang nampak tak seiras wajah..tak pa lah yg penting boleh jadi akrab.

    singgah raya dari www.nazlee.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam.. salam perkenalan ye !
      tqsm sudi singgah blog kita hehe..
      itulah.. wjah xsama xpe..jnji akrab..setuju

      Padam
  7. Muka akk adik beradik hmpir sama. Klau tngok mcm kmbar pun ada.. Hihi.. Arissa tu ikut muka ayh eh?? Tp ada juga ikut muka mama dia.. Hihi.. Mix laa.. :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. aahhh arissa ikut papa dia.. kalau ikut maklong dia jauh benor la rupa muahahahaha..

      Padam