Khamis, 27 Ogos 2015

Jangan Terlalu Obses


السلام عليكم ورحمة الله



ehsan google
Kurang Kasih Sayang punca selfie ? 
 
 
Nak tanya ? pernah terjadi tak dekat korang bila korang sibuk menguruskan rumah tangga or apa2 sekali pun tanpa korang sedari, anak2 bermain dengan handphone korang. Kebetulan handphone korang takde kata kunci. So kemain laju la diaorg selongkar itu ini.
 
 
Sebenarnya terjadi dekat hamba ALLAH sorg ni. Sangat menyedihkan bila mana anaknya tak 'tersengaja' menghantar gambar2 'selfie' ibu dia yg agak seksi dalam satu group whats app. Ya ALLAH, runtun hati ibu beliau bila dapat tahu gambar2 tersebut telah di lihat oleh sahabat group. Masa tu rasa nak pitam pun ada. Nak marah anak memang takde guna dah.. sebab mereka bukannya tahu kan ?. 
 
 
Cuba kita beristgihfar panjang2.. fikir sejenak apa fungsi kita berselfie sedemikian. Bukan kita aje yg dapat malu, malah suami kita pun terjebak sekali. Group itu pulak bukan hanya sekadar wanita sahaja.. lelaki pun ada sama. Eh, ramai pulak tu ahli dalam group huhu.
 
 
Bila dah group ni kan, kita pun tak tahu hati masing2.. kalau yg sudah 'viral' gambar tersebut memang tak boleh buat apa. Zaman teknologi canggih sekarang ni, macam2 benda boleh berlaku tanpa pengetahuan kita sendiri. Itu kalau sahabat 'viral' ! macam mana pulak kalau handphone kita hilang ? erkk ! memang padah lah jawabnya. So, kalau boleh jangan lah terlampau obses selfie yg bukan2 dan rasa zaza tak payah kot simpan dalam handphone.
 
 
nOte : peringatan untuk diri sendiri.. renung2kan lah.


4 ulasan:

  1. heheheh tu lah nak selfie better pkai tudung.. kalo gambar seksi seksa tu terlepas haruuuuuuu

    BalasPadam
  2. Erkkk seriauu nya jadi macam tu

    BalasPadam
  3. Bahaya jugak kes camni...so lain kali beringatlah...kalu nk berselfi pun jangan yang bukan2....

    BalasPadam
  4. Ya Allah, malunya kalau jadi kat diri sendiri macam tu. Nasib baik jgk saya ni selfie semua pakai tudung

    BalasPadam