Rabu, 12 November 2014

Badan berat sangat sampai boleh jatuh..


السلام عليكم ورحمة الله


Selamat petang!!
harapan agar petang rabu yg cukup indah..
petang rabu yg tiada tekanan dan perasaan..
dan.. petang rabu yg barakah.
Nak story sikit tapi malu sebenarnya hihi.. 


Dalam malu2 ada aku kesah? kasarnya bahasa kak jemah! hehehe.. 
Macam ni, selasa minggu lepas time nak balik keje. Seram sejuk pulak nak citer ni kehkeh [gimik je yg lebih]. Dalam sedar tak sedar tengah berjalan boleh pulak zaza jatuh! [jangan gelakkan zaza tau!]. Tapi time tu pakai sandal takde la tinggi sangat hukhukhuk.. cuma ada tali getah kat belakang. Bila nak jatuh tu kan, sah2 lah tak boleh nak selamatkan keadaan kaki lagi sebab kaki terikat baik punya.. sekali dengan tuan2 dia jatuh mcm buah nangka ada kot! :p


Malu tu tak payah nak citer la.. laju je terus bangun tak tengok kiri kanan dah dan tak pikir sakit janji dapat jalan terus meluru kerumah. Sebaiknya sampai kat umah.. Alhamdulillah, luka cuma sikit je kat bahagian lutut kiri. Kain pun takde koyak rabak.. so memang tak teruk la jatuh kali ni. Ehh.. kali ni? macam pernah jatuh je sebelum ni? muahahaha!!!. Itu lah report kat suami boleh dia cakap BADAN BERAT sangat.. huhu sabo je la. Bukannye dia nak perihatin kat kite. Sedey tau!.

Sebelum ni memang pernah jatuh pun, hahahah tapi tak ingat bila dah.. yg ni berlaku time nak pegi keje. Tetiba jatuh tersungkur macam ada org tolak dari belakang.. nak kata pakai heel takde cuma pakai kasut je pun. Dah ditakdirkan zaza jatuh pagi tu kan, so zaza redha je apa yg berlaku. Bersyukur luka kat lutut kanan takde la teruk tapi teruk jugak la berbanding jatuh kali ke2 tu. Poyo je kan!.. kain siap koyak rabak lagi. Sampai opis tengok luka dah macam jatuh moto. Kawan pun ingat zaza jatuh dari moto.. nasib kawan ada ubat, dialah doktor zaza time tu. Bila teringat balik kan, geli hati pulak hehe.
 
kasut ni pulak yg boleh dpt luka teruk



"Bila Allah berkehendak serta mengkehendakinya, dan apabila Dia telah menetapkan sesuatu maka Allah berfirman kepadanya : "Jadilah", maka jadilah dia. Begitulah beberapa ungkapan ayat-ayat kun [jadi] maka faya kun [jadilah] dalam al-Quran. 


nOte : jatuh tak semestinya naik moto, naik basikal, naik gunung bagai kan, tengah berjalan pun boleh dengan kehendakNya.



6 ulasan:

  1. semuanya berlaku dengan kehendak Allah SWT...tak kira kasut rendah ke tinggi ke, tetap akan jatuh kalau dikehendaki jatuh...hu hu hu...kun fa ya kun...mujurlah zaza ok ok ajer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu farah, zaza terima dgn redha.. semua atas kuasaNya :)

      Padam
  2. Jln hati2.. huhuhu.. klu pegnet mesti bhy tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu la.. jln sopan santun dah hehe.. benda nk jadi kan!

      Padam
  3. Ni msti akk berjln sambil berangan ni.. Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahahah berangan tu sentiasa kehkeh..

      Padam