Jumaat, 14 November 2014

"Searching" - "No Service" - "My Maxis"



السلام عليكم ورحمة الله


Sedey :(
Tetiba benda ni boleh terjadi kat diri sendiri.
Masalah maxis @ pun HP zaza erk!
Tapi nak kata HP yg problem, elok je bila sampai opis berfungsi dengan baik..
Bila kat rumah hampeh!!! dan macam berada dalam hutan rimba pulak dah huhu..
Tiga hari berturut2 buat perangai macam ni.. help me!!!

"Searching" - "No Service" - "My Maxis" itu je yg tertulis kat atas HP sebelah kiri..


Rugi je tau, bila line tenet tak dapat guna disebabkan line problem..
Nak call org pun susah.. apatah lagi org lain nak call kite :(
Ada 'Emergency' tak ke susah??
"My Maxis" tu semasa berada kat opis.. pelik kan? padahal rumah sejengkal je dengan opis ngeee!!

Sampai terfikir nak beralih ke "Digi" or "Umobile"..
Sebelum ni memang zaza setia dengan "Maxis" ni.. tapi hati dah merajuk sangat2.
Suami memang dah lama tukar pun dari "Maxis" ke "Tune Talk"..
Dan nombor hp yg satu lagi suami guna perkhidmatan "Digi".

Hmm, sorry ye "Maxis".. mybe setakat ni kot kite guna awak! 
Terima kasih banyak2 atas perkhidmatan yg sebelum ni..
Ehh, tapi kite kena tunggu suami free dulu baru kite tukar awak hahahaha..


nOte : esok lusa cuti.. hampa lagi la perasaan. Kalau HP yg bermasalah, hmm.. 



4 ulasan:

  1. selalu terjadi pada diri ini, certain certain tempat ok, certain certain tempat macam tulah kejadiannya... hu hu hu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu la farah huhuhu.. smpi skrg masih mcm tu wlpun dh tuko simkad maxis baru.. :(

      Padam
  2. Mslh line la tu kak.. Sy klau kt gemas gitu la.. Bertabah.. Duk dlm hutan kn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan, kalau hp mesti kat opis pun tak okey..ni elok je signal dia huhuhu.

      Padam