Jumaat, 21 November 2014

Bergaya Bersama Ray-Ban Aviator


السلام عليكم ورحمة الله


Sape suka pakai Rayban hitam sila angkat kening ye!!! hehe..
Rayban adalah kaca mata hitam merupakan item fesyen yg popular dan mesti ada setiap org. Macam dah trend sekarang ni kan, tak kira la tua ke muda ke semua nak nampak macho dan bergaya hihi..


Lagi pun Malaysia kan sebuah negara yg beriklim tropika. So keadaan panas terik dan keterangan cahaya yg tinggi amat menyilaukan mata kita. 


Bahkan, terdapat jugak sebab lain mengapa org menggunakan cermin mata hitam selain perlindungan UV seperti tujuan kosmetik (penampilan), bersukan atau riadah dan juga mengelak malu (menyorokkan muka).


Zaza sendiri terpikat dengan personaliti ERRA FAZIRA antara selebriti malaysia yg berani menggayakan kaca mata hitam dan tak terkecuali jugak anaknya ENGKU ALEESYA yg nampak cute gitu. Gambar mesra mereka ini telah dikongsikan melalui akaun IG dengan caption "Love of my life of my life..! Mom miss u always sayang..".

Dress up mereka dua beranak ni pun simple je bila mengayakan rayban hitam. Janji selesa kan!.


Tapi, apa pun pilihan cermin mata hitam korang, pastikan ia memenuhi ciri2 seperti berikut:
  • Mampu menghalang silau dari cahaya yg terlalu terang
  • Boleh menyerap cahaya Ultraungu (UV) dan cahaya biru
  • Diameter cermin agak besar untuk melindungi mata
  • Boleh menghalang impak dari objek yg melayang ke arah mata
  • Tiada gangguan imej permukaan (surface distortion) 
 
Jadi, kepada yg sudah jatuh cinta dengan RAYBAN HITAM atau pun sedang mencari tetapi terlalu sibuk.. korang jangan bimbang, di ZALORA pun ada menawarkan seleksi sunglasses ONLINE. Dan "RAY-BAN AVIATOR" merupakan jenama popular dengan harga yg reasonable di website beliau. Apa lagi!! cepat2 la tengok apa yg menarik disana dan memang tak rugi pun kalau korang membeli.

dua beranak ni pun eksyen dengan ray-ban aviator

6 ulasan:

  1. waa..bestnya dapat bergaya dengan spek ni..saya ..bergaya dengan spek saya je la..almaklum la... rabun jauh.. hihi... tap apapun sangat suka spek jenis RayBan ni...nampak kelainannya kan....

    salam perkenalan dari mommylina

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq mommylina singgah sini... itu la rayban ni kegilaan rmai xkira lelaki or wanita yg pasti nampak kacak/jelita muahahaha

      Padam
  2. haaaa, yang ni pun kegilaan iolss...he he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. wanita mmg xboleh dipisahkan kehkeh

      Padam
  3. segak bergaya haa gituu
    ppsst:thanks zaza

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihih bergaya sekali sekala ciksu.. wcome :)

      Padam