Rabu, 7 Januari 2015

Arissa dah selamat bertindik..


السلام عليكم ورحمة الله


Kisah arissa lagi hehe.. minggu lepas, mama ajak nenek pergi tindik telinga arissa. Kemain mama excited bila umur arissa cukup setahun ni. Bila sampai kedai, baik je budak kecik ni.. time pekerja nak sapukan ubat bius kat telinga pun boleh senyum2 hihi. Tapi bila bab nak kena tembak [tindik] hahaha meraung la.. sebab memula arissa okey lagi. Boleh pulak lelaki tu bertukar tangan dengan perempuan.. alahai kesian anak sedara maklong.

Mereka sepatutnya kena lakukan serentak time nak tembak [tindik] telinga budak tu.. mybe lelaki tak berapa yakin sebab budak kan tak duduk diam tak pun takut tersalah tembak huhu. Itu pasal perempuan yg dah siap bahagian dia ambik alih tempat lelaki tu. Whatever! yg penting arissa selamat sudah. Nangis pun nangis la dik. 
 


Tada.. telinga budak comey ni dah ada subang. Sekejap je dah jadi anak dara hihihi. Biasalah, bila ada anak perempuan ni kan.. mesti nak nampak comey gitu.


Lagipun, makcik2 arissa dulu pun semua bertindik masa kecik hehe. Bukan makcik je ye!!! anak jagaan mak zaza yg perempuan pun kena sekali angkut [tindik] masa kecik hehe. Alhamdulillah, family diaorg tak kisah.. sebab diaorg nak bawak sendiri pergi bertindik takut.



nOte : teringin nak pakai yg bukan emas tapi alergik gatal ngeee!!.
 

8 ulasan:

  1. Balasan
    1. hihihihi tq aunty yui :)
      baru nampak gegel kan hehe..

      Padam
  2. baru dok planning nk p tindil dkt anak saya juga..
    bru gegirl kan ;)
    dpt pakai subang

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagus tu ciksu.. baru nampak gegel hehehe..

      Padam
  3. Alahai comelnya.
    Kesiannya dia, sepatutnya buat serentak kedua-dua belah telinga kan...taklah si kecik ni terkejut

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu la mama.. dh jadi redha je.. arissa nangis kejap je hihi..

      Padam