Rabu, 14 Januari 2015

Dah nama perempuan.. mekap, pakaian semua dia sapu


السلام عليكم ورحمة الله


Ya Allah, malu pulak nak tunjuk pipi yg menonjol kemain ni muahahaha. Kisahnya, hari sabtu baru ni.. zaza dengan suami singgah rumah adik ipar nak ambik tudung yg zaza order dengan dia. Alang2 dah sampai sana, kami berdua memang lama la kat sana kehkeh. Bukan rumah org lain pun kan. Wife adik ipar zaza a.k.a biras bersemangat nak conteng muka i yg tak berapa nak gebus macam org lain hihihi. Apa lagi, laju je diri ni tadahkan muka. Dah nama perempuan.. sabar je la ye wahai suami, awak layan je la 'running man' tu hehe. Bila dah selesai haahhh... ni la hasilnya. Permulaan yg baik, minat nak belajar tu dah ada.. yg penting semangat kena kental. In Shaa Allah, mana tahu nanti lepas ni EG sebaris dengan mekap retis hehehe.




Okey, gambar kat bawah ni tudung yg zaza beli tu.. zaza beli 1 helai tudung 'bawal lace rose', memang selesa dipakai apatah lagi boleh digayakan macam kita pakai shawl ewahhhh. Dan 4 helai tudung 'bawal lace joena' yg sebelum ni zaza dah ada. Tapi yg 4 helai tu zaza nak bagi gift buat adik2 zaza.


 

Bukan sekadar beli tudung je you! package sekali seluar palazzo tau, muahahaha. Alhamdulillah, seluar tu suami tolong bayarkan sebab tudung awal2 lagi zaza dah bank in duit sendiri huhuhu. Seluar palazzo ni pun memang sesuai sangat la org gemok macam zaza haha. Seluarnya agak longgar dan besar nampak macam kita pakai skirt labuh. Istimewanya, satu plain dan satu lagi bercorak. Harga memang berpatutan. Baju? ops.. baju lain negara okey, hahaha.. baju ni suami beli time dia oustation Kemboja tempoh hari. Tak pernah2 nak beli sepasang sama laki bini.. tetiba baik hati nak pakai sama kaler hahaha. Ehh, apapun.. zaza bersyukur dan berterima kasih kepada suami.





nOte :pagi ni panas terik..alhamdulillah.

 

4 ulasan:

  1. cntik hasilnya
    kna main conteng conteng muka slalu la kn..
    good luck buat biras zaza

    BalasPadam
  2. Cantiknye.. very details.. Susah nk buat nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihihihi.. itu la tgan yg berseni je mampu

      Padam