Khamis, 4 Disember 2014

Gelagat si comot buah hati mak long..


السلام عليكم ورحمة الله


Ini la dia budak comot Nur Zara Arissa buah hati mak long sorg ni.. semalam 3hb cukup 11 bulan. Syukur Alhamdulillah, membesar dengan sihat depan mata mama sendiri. Untung arissa sb mama sendiri yg jagakan arissa. Sebenarnya belum rezeki mama arissa lagi untuk keje. In Shaa Allah, kalau ada tak kemana kan?. [habis study uitm terus nikah lpas tu bunting pelamin dapat ler arissa comey ni terus pantang jaga dia smpi ler ni tak keje lagi hihi.. serba sedikit info mama arissa]




Awal tahun depan 2015 umur arissa cukup setahun.. tapi arissa belum boleh berjalan sendiri.. masih takut2 a.k.a malas ye dik? hehe. Moksu arissa dulu umur 9bulan dah boleh berjalan. Tak payah tanya mak long la bila boleh jalan haha.. nenek pun lupa bila tapi yg pasti, nenek cakap makcik2 arissa semunya tak sampai setahun dah boleh jalan. Mama pulak kemain excited nak arissa jalan sampai bawak tepi pantai.. malangnya, arissa menangis takmau turun hahaha. Rupanya, si kecik arissa takut air laut.. pandai pulak dia tahu tempat macam tu bahaya untuk diri sekeciknya hehe.


Tengok kan, arissa dalam kolam kecik tu? haa kolam ni je la yg mampu dia main dengan kura hijau dia. Kolam kecik berani pulak ye dik? hahaha.. kura2 pun besar dari kolam dik, macam lemas je mak long tengok kura2 tu nak bernafas, ehh kura plastik mana nak hidup hihihi. 


Amboi arissa.. kemain posing erk! time ni sempena family day papa @ Gambang, Kuantan.

Kolam besar ni kat rumah tokma bukan utk dibuat mandi tapi utk arissa main2 kat dalam je.

Malam tadi voice msg saje kacau arissa.. tahu time tu dia tak tido lagi, cikteh dia reply arissa senyum je bila dengar suara mak long dia haha. Rasa nak cubit2 je pipi budak ni haisshh tak sabar dah nak jupe. Bila jauh rindu-rinduan.. bila dekat lagiiiiii la rindu giler! :)



nOte : rupanya fatimah, kak amy pun mc arini huhu.. mybe demam kot!.






10 ulasan:

  1. Balasan
    1. budak2 sebaya mcm ni mmg comey kan farah! boleh geng Ash hihihi..

      Padam
  2. Amboi Arissa, aunty suka rambut awak bersyampo tu... Cute je :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq aunty hehe.. arissa pun suka main buih hihi

      Padam
  3. comelnya dia..
    main dalam kolam tiruan la ye arissa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq aunty su.. seronok main wlpun tiruan hihi

      Padam
  4. Umur macam ini memang tengah best utk diajak main.
    Dpt gomol pipi gebusnya tu lagi best kan:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu la kak zie.. apatah zaza yg jarang balik mesti nak gomol punya pp arissa tu kehkeh..

      Padam
  5. Comeinya arissa... putih gebu gitu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mak long dia hitam gebu wakakaka..boleh gitu?

      Padam