Selasa, 2 Disember 2014

Rezeki kami untuk hari ini..


السلام عليكم ورحمة الله


Allah berfirman, "Jika kamu bersyukur, aku akan tambahkan nikmat kamu". (Al Qu'ran 14:7)
Alhamdulillah, Allah sebaik-baik pemberi rezeki.


Time lunch cadang nak makan kat luar.. kak arifah memang sukakan tempe kat situ.  Tapi belum jam 1 kak arifah dapat panggilan dari mak beliau perkhabaran berita agak mengejutkan!. Atok kak arifah baru je meinggal dunia. Innalillahiwarojiun. So kak arifah terus bergegas balik kerumah ambik anak then terus balik ke Pulau Pinang iaitu kg halaman beliau. Zaza dapat tahu pun dari fatimah. [TAKZIAH! kepada family kak arifah.. semoga beliau tabah].


So berbalik kepada citer asal..
Sebelum tu, fatimah dapat duit RM150 dari supplier yg datang opis. Mulia betul hati pemuda tu hehe. Kami hargai sangat2 dan semoga suksses dalam perniagaan. Aamiin.


Tak nak cakap banyak sb dah time lunch, fatimah terus bergegas menyuruh naim order makanan apa yg patut. Maklumlah semua dah macam singa kelaparan muahahaha. Kata sepakat, mereka order pizza dan juga kfc. Bab makan laju je kan! tolak ketepi semua keje yg ada kehkeh. Dalam 30 minit gitu delivery kfc sampai.. mak aii laju giler bawak moto [kan lambat korg sibuk mengata hehe]. Opss! bekas nak isi ayam takde pulak.. jadinya kami pegi speedmart sebelah opis beli bekas plastik siap sekali penutup lagi hehe. Okey semua dah ready nak ngapp itu ayam. Kami pun makan la dengan tenang tanpa ada gangguan.


Si fatimah ni pulak makan ayam kfc pun belom habis dah sebut pasal pizza.. hantu betul bab makan hahaha. Peliknya, org yg bawak pizza tu telinga lintah... sekejap je dah terpancul depan opis. Dan yg jadi mangsa kami naim la hehe.. baru je nak feeling makan ayam dah kena ambik pizza pulak. Sorry ye naim. Apa yg penting bekerjasama! Apa yg penting makan sama-sama! hehe.


nOte : save duit makan untuk arini hehe..  


6 ulasan:

  1. uhuk3, dah lama xmkn kepsi ngn pizza..cam best je tgk iklan pizza baru kat tb..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. olooo jgn sedey2 ye.. nti pegi sana makan hehe.. pizza baru okey la

      Padam
  2. uiii...rezeki...alhamdulillah :) :)

    BalasPadam
  3. alhamdulillah rezeki kenyang perut

    BalasPadam