Rabu, 8 April 2015

Resepi : Muffin Udang Berkeju Asparagus


السلام عليكم ورحمة الله


Kemain panjang nama menu zaza kan, konon nak nampak moden sikit hihihi. Padahal sama je kalau kita goreng dalam kuali.. cuma kali ni kelainan sikit bakar dalam oven. Memang sedap dan lagi bagus tak payah nak potong bagai dan boleh je ambik sorg satu bagi anak2 makan hehe.





BAHAN-BAHAN :
  • 2 biji telor ayam
  • 5 ekor udang sederhana besar
  • 2 batang asparagus [potong kecil]
  • 1 keping cheese [carik2]
  • sedikit garam je sb cheese tu dah masin


PENYEDIAANNYA :

1. Pukul telor bagi sebati kuning dan putih.
2. Masukkan pulak asparagus dan sedikit garam.
3. Selepas tu tuangkan telor tadi 1/2 cup muffin setiap lubang.
4. Masukkan udang dan di atasnya taburkan cheese.
5. Bakar seketika sampai masak.






4 ulasan:

  1. Balasan
    1. sila2 mama.. menarik bila buat mcm ni hehe..

      Padam
  2. mcm beat nti nak try la. simpan sesiap.
    nk buat dkt rania bila dh blh mkn semua tu nnti..
    simple.kita suka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu ciksu.. simple je pun..rania mesti sukaaa

      Padam