Khamis, 16 April 2015

Surprise Birthday Party [Gelanggang Silat]


السلام عليكم ورحمة الله


Terharu zaza sebagai seorg isteri kerana masih ada segelintir manusia ingin menyambut birthday suami zaza walaupun dah tua hehe. Apapun diucapkan ribuan terima kasih yg tak terhingga buat kalian semua yg hadir pada malam tadi. Sumpah ! zaza pun tak jangka semua tu berlaku.


Kisahnya, sebelum habis latihan silat.. diaorg bekas2 silat datang bawak kek. Eh, bukan kek je tau ! siap package dengan tepung gandum dan juga telor ayam ahaakks !. Okey, plan seterusnya setelah semua budak2 silat habis latihan.. diaorg pun bawak masuk kek then nyanyikan lagu happy birthday. Suami selaku ketua jurulatih, terkejut ! dalam masa yg sama zaza tengok muka dia happy sangat. Alhamdulillah, dengan zaza sekali turut happy.


Dengan takde preparation bagai.. so potong kek pun ada org yg tolong peganggkan muahahaha. Dapatlah budak2 yg baru belajar merasa kek sikit sorg sebelum diaorg semua balik. Cuma yg tinggal hanya budak2 lama. Jadi untuk mengubati rindu yg telah lama terpadam cewaahh !. kami bergambar bersama. Plan seterusnya haaahh.. zaza dipaksa curahkan tepung gandum dekat suami sendiri adoii. Sabo ye suami.. hari bahagia.. hari bersejarah awak tak boleh nak marah2 org kan hihihi. Suami dengan muka yg terpaksa, diam tak terkata. Kiranya plan kami semua berjalan dengan lancar. Kecuali.. balingan telor ayam. Di sebabkan perjalanan balik kerumah kami berdua agak jauh.. so idea nak baling telor tu terpadam macam tu.. alasan kesian hehe.


Jom ! kita layan beberapa keping gambar pada malam tu.


masa ni kek meyorok belakang zaza hihihi. konon nak surprise !
birthday boy memotong kek
kek untuk diberi kepada budak2 silat sikit sorg.
bekas2 silat otai.. dari kiri : abg zul, haris, nuzul, shima, suami, zaza [tak termasuk dlm list hihihi], eda, ain & ecah
masa ni kek bertukar tangan.. plan seterusnya !
curahan tepung gandum.. muka terpaksa redha hihihi.
erkkk.. jangan bertukar jadi hulk sudahhh


Terima kasih kepada Abg Zul, Abg Syoib, Nuzul, Haris, Shima, Eda, Ain dan Ecah. Tanpa korang semua.. birthday party ni takkan terjadi walaupun sederhana je kan ! kan ! hehe. Memori ni semua.. kami berdua takkan lupa. In Shaa ALLAH.


nOte : 63 hari lagi 1 Ramadhan.



3 ulasan:

  1. Happi birtday utk suami zaza
    bab curah tepung tu..x tahan sikit..tp muka suami zaza nampak.cool.je..

    BalasPadam
  2. Happy Belated birthday for ur husband ya! :)

    BalasPadam
  3. wah meriahnya
    suami saya msk silat erk
    alolo siannya kna simbah dgn tepung.hbs sudah

    ala, zaza kira mcm tu rasa mcm skjp j nk sampai dh kan.. dah hbs ganti puasa ?

    BalasPadam